به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایرنا، معاون فرماندار گناباد، لازمه توسعه کشت سماق در این شهرستان را نیازمند رویکردهای علمی و دانش بنیانی در این حوزه ذکر کرد. سیدحسن شریفی مقدم در همایش روز مزرعه در روستای “خانیک” از توابع بخش کاخک گناباد، افزود: با وجود ظرفیتهای بالای این شهرستان در تولید سماق در سطح استان خراسان رضوی و کشور، به دلیل نبود و یا محدودیت پاجوش سماق، امکان توسعه کشت آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: باید از روش های علمی و دانش بنیان و روشهایی نظیر کشت بافت برای توسعه کمی و کیفی محصول سماق بهره گرفت و محققان مرکز رشد فناوری گناباد باید به این مساله توجه خاصی داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار گناباد با اشاره به بهره برداری از واحد فرآوری سماق این شهرستان در آینده نزدیک، گفت: این مساله ارزش افزوده تولید محصول سماق را افزایش می دهد.
شریفی مقدم گفت: سماق تنها گیاه دارویی است که بعد از کشت بوته، آفتی ندارد و بدون آبیاری تکثیر می شود و علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک در زمین های شیب دار، نقش مهمی در درآمدزایی برای کشاورزان و روستاییان دارد.
معاون آموزش ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم گفت: گناباد از مناطق بسیار مستعد تولید سماق است و این محصول کشاورزی در سطح کشور و حتی سایر کشورها بیشتر با نام این شهرستان شناخته می شود.
فرید بدیع گفت: باید علاوه بر توجه بیشتر به سرمایه گذاری برای ایجاد و توسعه واحدهای فرآوری، با ایجاد شرکتهای تعاونی و بهره گیری از روشهای علمی برای توسعه کشت این محصول اقدام کرد.
وی گفت: سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بهره گیری از روشهای مدیریت ترویج و ظرفیتهای متخصصان و افراد صاحبنظر برای توسعه کیفی محصولات کشاورزی و از جمله محصول سماق تلاش می کند.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد هم با اشاره به آغاز برداشت سماق از سطح هزار و ۳۵۰ هکتار از کشتزارهای گناباد از ۲ ماه پیش، پیش بینی کرد با توجه به بارندگی های خوب سال جاری سه هزار و ۵۰۰ تن خوشه و ۱۶۰ تن پودر سماق در این شهرستان برداشت شود.
رمضانعلی قاسمی گفت: گناباد از ظرفیتهای شاخصی در تولید محصول سماق برخوردار و بیشترین سطح زیر کشت سماق را در کشور دارد و روستای خانیک در بخش کاخک، بیشترین سطح زیر کشت سماق را در گناباد دارد.
۱۴ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی گناباد با کشت و زرع بر روی ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و پرورش ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
https://medplant.ir/?p=36035