×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
بهبود ناراحتی های چشم با “گیاه قیچ”

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، محسن پویان گفت: گیاه دارویی قیچ از جمله گیاهان خراسان جنوبی است که با نام‌ های سی منگ، چاشوم، هورم، کل قیچ، ایتوزارلیک، زرین چو، قره قان، کچ و ریچ نیز شناخته می‌شود.

وی با بیان اینکه تخم قیچ خاصیت کرم کش دارد، افزود: در برخی نقاط از غنچه‌های گونه فاببالو ترشی می‌اندازند.

این پژوهشگر گیاهان دارویی بیان کرد: این گیاه، خاصیت مسهلی داشته و در استعمال خارجی برای ناراحتی‌های چشم مانند افتالمیا و لکه سفید روی قرنیه کاربرد دارد.

پویان ادامه داد: قیچ درختچه ای است همراه با انشعابات چوبی فراوان که در عرصه‌های بیابانی به صورت پراکنده در جوامع گیاهی درمنه دشتی مشاهده می‌شود؛ ارتفاع متوسط این درختچه تا ۲.۵ متر می‌رسد.

وی با بیان اینکه قیچ در نقاط مختلف ایران، قفقاز، افغانستان و پاکستان انتشار دارد، تصریح کرد: رویشگاه‌های اصلی قیچ در ایران، جنوب شرقی شاهرود، خراسان، زنجان، دامنه‌های مشرف به کوهستان سفید آب و دشت کویر، ارتفاعات انارک و چوپانان است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: گل‌های زرد این درختچه پیش‌ رس بوده و معمولاً در اواسط اسفند ماه ظاهر می‌شوند؛ به دنبال آن میوه‌های بالدار حاوی سه عدد بذر، در اوایل اردیبهشت ماه به وجود می‌آیند.

پویان تصریح کرد: گونه‌ های قیچ از مهم‌ ترین گیاهان مراتع نیمه خشک و خشک محسوب می‌شوند و مورد تعلیف دام قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه درختچه قیچ برای توسعه پوشش گیاهی در اراضی شور و قلیایی و همچنین تثبیت و حفاظت خاک کاشته می‌شود، افزود: چوب این گیاه به مصرف سوخت محلی می‌رسد و میزان خوراک این گیاه روزانه دو تا چهار گرم است.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.