به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایانا، خدیجه بهشتی کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان اردل در حاشیه بازدید از مزرعه گیاه دارویی ماریتیغال اظهار داشت: هدف از این طرح الگوی کشت، رعایت تناوب زراعی و مصرف بهینه آب عنوان می باشد.
او افزود: این گیاه به تناوب کشت گیاهان وجینی مناسب تر است و نه تنها خاک را فقیر نمیکند بلکه اگر بقایای گیاهی آن به خاک بازگردانده شود مقدار زیادی مواد آلی به خاک افزوده میشود.
وی ایجاد اشتغال کشت این محصول را به ازاء هر هکتار یک نفر به طور مستقیم عنوان و افزود: باید تلاش کنیم از ظرفیتهای گیاهان دارویی بهره گرفته و زمینه اشتغال افراد را فراهم سازیم.
کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان گفت: گیاهان دارویی یکی از ظرفیتهای مهم اقتصادی برای ایجاد اشتغال است و به دلیل تنوع میتوانند زمینه کارآفرینی بسیار زیادی برای روستاییان ایجاد کند.
او بیان کرد: خاصیت ضداکسیدان ماریتیغال یا خارمریم چندین بار از ویتامین E بیشتر است و از این طریق محافظ خوبی برای کبد است.
وی افزود: گرچه برگهای این گیاه نیز مصرف دارویی دارد، اما قسمتی از گیاه که بر دیابت تاثیر میگذارد، میوه (بذر) آن است.
بهشتی تصریح کرد: مصرف خارمریم در کاهش کلسترول خون، افزایش سیستم ایمنی بدن، کاهش عوارض جانبی در بیماران تحت درمان با شیمی درمانی نیز اثرات جالب توجهی دارد.
کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان ضمن توصیه به علاقهمندان به مصرف گیاه دارویی خارمریم افزود: بهتر است از فرآورده های استاندارد شده خارمریم استفاده کنیم چون مواد موثره آنها قویتر است و دم کرده و تنتور آن را توصیه میکنند.
او گفت: عصاره بذر این گیاه دارویی که به نام سیلی مارین معروف است، کبد را در برابر انواع مسمومیتها از جمله قارچ آمانیتا،استامینوفن و الکل محافظت میکند.
وی افزود: مصرف گیاه ماریتیغال مقاومت انسولین در بیمارانی که از دیابت نوع ۲ رنج می برند را کاهش میدهد.
بهشتی، گیاه خارمریم را در افزایش میزان جریان صفرا تاثیرگذار دانست و تاکید کرد: گیاه دارویی خارمریم همچنین در افزایش میزان جریان صفرا مؤثر است و به کاهش علایم بیماری پسوریازیس کمک میکند.
https://medplant.ir/?p=34802
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
درود و سلام با تشکر از خبر هایی که در سایت قرار می دهید یک توصیه به خانم کارشناس بهشتی در خصوص مارتیغال وظیفه کارشناسان گیاهان دارویی در جهاد کشاورزی توضیح کاشت داشت و برداشت و صرفه اقتصادی گیاه دارویی است و تاثیر مثبت آن در بخش کشاورزی لطفا مسایل درمانی حوزه گیاهان دارویی را به پزشکان طب سنتی واگذار کنید و خواهشا به دلیل نداشتن اطلاعات کافی در زمینه ی دارویی و درمانی و اثرات ناگوار بعدی ورود در این حوزه براس کارشناسان گیاهان دارویی مسله ساز می گردد با تشکر