به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، مسئول فنی مرکز خدمات تخصصی تولید فرآوردههای دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی گفت: گل همیشه بهار با نام علمی Calendula officinalis با توجه به قیمت مناسب و در دسترس بودن آن، میتواند در درمان زخمها مورد استفاده قرار گیرد و بهعنوان یک روش درمانی در بیمارستانها و منازل برای بهبود زخمهای بیماران تجویز و استفاده شود.
دکتر حورا آموزگار، داروساز و مسئول فنی مرکز خدمات تخصصی تولید فرآوردههای دارویی این پژوهشکده عنوان کرد: از خواص گل همیشه بهار میتوان به درمان مشکلات مختلفی اشاره کرد؛ از جمله انواع بثورات جلدی، آلرژی، اگزما، درماتیت، ورم و التهاب ناشی از گرفتگی عضلات، آسیبهای عضلانی و رگ به رگ شدن، التهاب چشم و خارش ناشی از التهاب ملتحمه و عفونتهای قارچی.
وی اظهار کرد: تحقیقات گیاه شناسان نشان میدهد که گل همیشه بهار از نوع کالاندولا، حاوی عناصر فعال متعددی ازجمله انواع آنتیاکسیدانها و روغنهای فرار است. بوی قوی و رنگ روشن این گل بهخاطر وجود همین عناصر است که باعث دفع بعضی از انواع قارچها، حشرات و آفات میشود. همچنین گردش خون را بهبود میبخشد و التهاب را کنترل میکند.
آموزگار با اشاره به اینکه رادیکالهای آزاد یکی از مهمترین عوامل زوال سلولی و پیری است، گفت: کالاندولا نهتنها آسیبهای اکسیدکنندهی رادیکالهای آزاد که بر بافتهای حساس بدن ازجمله چشم تاثیر میگذارند را کنترل میکند، بلکه با عفونتهای پوست، عفونتهای دستگاه تناسلی و دستگاه گوارش نیز که ناشی از ویروسها و باکتریهاست، مقابله میکند. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده که گل همیشه بهار میتواند از رشد باکتری در زخمها جلوگیری کند و حتی میتواند علائم مرتبط با شیمی درمانی و انواع درمانهای مرتبط با سرطان را کاهش دهد. قابلیت گل همیشه بهار برای کمک به درمان زخمها، به دلیل تحریک تولید سلولهای بافت پوششی است و این ویژگی به دلیل وجود گلیکوپروتئینها و نوکلئوپروتئینهاست.
وی به افزایش سرعت چرخهی سلولی و بهبود تولید کلاژن این گل بهاری اشاره و خاطرنشان کرد: در طب سنتی از محصولات تهیه شده از گل همیشه بهار برای درمان زخمهای داخلی و خارجی استفاده میکنند و علاوه بر افزایش سرعت بهبود زخم، از عفونی شدن آن پیشگیری میکند. حتی امروزه نیز از محصولات تهیه شده از کالاندولا برای بهبود و سرعت بخشیدن به ترمیم اِسکارها (جای زخم)، بعد از عملهای جراحی استفاده شده و درد ناشی از پرتو درمانی را نیز کاهش میدهد.
بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی؛ وی در پایان اظهار کرد: تی ترپنهای موجود در گلهای این گیاه مهمترین اجزای ضد التهابی آن را تشکیل میدهند. گل همیشه بهار واجد خواص ضد التهابی، ترمیمی و ضد میکروبی است از اینرو در درمان التهابهای پوستی، اگزما، ترکها و انواع زخمها استفاده میشود.
https://medplant.ir/?p=34562