×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
درمان زردی نوزادان با گیاه دارویی شیرخشت

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، حسین راغ آرا اظهار کرد: شیرخشت درخت یا درختچه بزرگ خزان پذیر به بلندی و گستردگی ۱۰ متر است و این گیاه دارای برگ‌های بیضی شکل بوده که گل‌های سفید آن در تابستان ظاهر شده و به دنبال آن میوه‌های کروی قرمز رنگ تولید می‌شوند.

راغ آرا با بیان اینکه جنسی از گیاهان چوبی از خانواده گل سرخ است، افزود: برگ‌ها مدور و گرد با نوکی کوچک به طول ۵ تا ۱۲ میلیمتر ، به رنگ سبز تیره و براق در قسمت فوقانی، مویی زبر در قسمت تحتانی و نارنجی و ارغوانی در هنگام ریزش هستند.

وی بیان کرد: انواع شیرخشت از نظر طبیعت کمی گرم و از نظر رطوبت و یبوست معتدل است. از مهم‌ترین خواص شیرخشت، درمان زردی نوزادان است که از گذشته مورد استفاده بوده است.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی بیان کرد: تحقیقات محققان نیز نشان داده، استفاده از عصاره گیاه دارویی شیرخشت اثر مطلوبی بر بهبود نوزادان مبتلا به زردی دارد، به این منظور مقداری از آن را همراه با عرق بید کاسنی مخلوط کرده و روزانه مصرف شود.

راغ آرا با بیان اینکه مصرف شیرخشت موجب رفع یبوست می‌شود و جزء ملین‌های قندی محسوب می‌شود، تصریح کرد: شیرخشت را به عنوان ماده مغذی و دارو مصرف می‌کنند و در دهان ایجاد برودتی مطبوع می‌کند که از تشنگی کاسته و رفع عطش می‌کند.

وی بیان کرد: شیرخشت را در تب‌های حصبه‌ای و سرخک به عنوان ملین ملایم بدون اثر تحریکی شدید به کار می‌برند؛ برای درمان تب حصبه یا روده باید پنج گرم آن را در دو لیوان آب هندوانه حل کرده در طول روز هر مرتبه یک فنجان از آن را جرعه جرعه بنوشند.

وی بیان کرد: شیرخشت برای تقویت کبد، معده و احشاء داخل شکم مفید است و برای سرفه، خشونت سینه و حلق داروی خوبی محسوب می‌شود.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی با بیان اینکه شیرخشت، رنگ چهره را باز می‌کند، تصریح کرد: ضماد شیرخشت جلا دهنده پوست است، همچنین برای روشن شدن پوست، تمیز کردن صورت و شاداب کردن آن یک لیوان شیر تازه گاو را با پنج گرم شیر خشت مخلوط کرده سه مرتبه در روز پوست صورت را با آن پاک کنید.

راغ آرا بیان کرد: برای درمان و رفع تب اطفال باید پنج گرم شیرخشت را در یک بطری عرق بید کاسنی حل کرده، هر یک الی دو ساعت یک مرتبه نصف الی یک فنجان با آن بخورانید.

وی با بیان اینکه از شیرخشت برای کمک به درمان زونا (آبله مرغان در بزرگسالان) می‌توان بهره برد، یادآور شد: در اثر مصرف غذاهای نامناسب، معده مرتب صدا می‌دهد و صدای غرغر کردن آن را نزدیکان می‌شنوند، به این منظور ۳ گرم زیره سیاه را با یک لیوان آبجوش پانزده دقیقه دم کرده در آن دو گرم شیر خشت را حل کنید و نیم ساعت بعد از غذا میل کنید.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.