فواید درمانی شگفت انگیز حنا
![]() یکی از گیاهان دارویی که از دیر باز در کشور ما مورد استفاده قرار میگیرد حنا است که اکنون نیز با وجود پیشرفتهای صنعت داروسازی جایگاه خود را بین مردم حفظ کرده است. |
|
آموزش، مهارت، اشتغال گیاهان دارویی، کشاورزی و طب سنتی (آموزشگاه جوانه سبز) |
به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حنا در تمام جهان نام های مختلفی دارد و همگی این واژه ها مربوط به گیاهی به نام Lawsonia inermis می باشند که این گیاه را می توان از طریق گل های کوچک و سفید و یا صورتی آن و میوه های کوچکی که تولید می کند شناسایی کرد.
روش های گوناگونی برای استفاده از حنا وجود دارد که از این جمله می توان به رنگ مو، عصاره های آبی، تتورها و مرهم ها اشاره کرد. این استفاده زیاد از حنا باعث شده است که در طب سنتی بسیار با ارزش تلقی شود.
پوست درخت حنا، روغن حنا و دانه ها آن استفاده دارویی دارند. غلظت زیاد این مواد شیمایی و مواد مغذی که این گیاه دارد باعث شده است که خواص ضد التهابی، انتی اکسیدانی، ضد باکتری، ضد ویروسی و قابض کننده داشته باشد.
خواص حنا برای پوست
بهبود مشکلات مربوط به خواب
روغن حنا می تواند باعث خواب بهتر و کاهش اختلال خواب شود. پس اگر بی خوابی و بی قراری مزمن دارید، کمی از این روزغن را در رژیم غذایی خود اضافه کنید تا بدن شما آرامش پیدا کند و دوباره از یک برنامه منظم و آرام خواب بهره مند شوید.
سمزدایی بدن
برگ حنا را در آب بخیسانید و سپس با مصرف این آب، به سلامت طحال و کبد خود کمک کنید. کبد باعث از بین بردن سموم بدن می شود. با بهینه سازی عملکرد و اطمینان از سلامتی این عضو، می توانید از طیف گسترده ای از شرایط و بیماری های پیشگیری کنید.
تنظیم فشار خون
خواص ضدالتهابی استفادهی موضعی از روغن حنا برای بیماران مبتلا به التهاب و دردهای مفصلی سودمند است. با افزایش سن و تحلیل ماهیچهها و غضروفها، مفصلها دردناک میشوند. این مسئله ممکن است باعث ایجاد درد در قسمتهای مختلف بدن شود. با استفادهی موضعی از روغن حنا در این قسمتها، حرکتکردن راحتتر و کیفیت زندگی بهتر میشود.
عوارض جانبی حنا
در مورد خواص حنا و هر ماده دیگر باید به این نکته مهم توجه داشت که به صرف گیاهی بودن، نباید یک ماده رابه هرشکلی مصرف نمود. حنا در عین حالی که بسیار مفید است می تواند زیان آور نیز باشد.
حنا برای حلق و ریه زیان آور است و لذا باید به همراه کتیرا خورده شود. مقدار مجاز خوردن حنا ۵ گرم است و مصرف بیشتر آن خطرناک است. حساسیت تماسی، آسم، سقط جنین واثر سوء بر روی حلق و ریه عوارض دیگر حنا هستند. به هنگام کار با گیاه حنا باید دقت کرد تا از ورود آن به چشم جلوگیری شود.