- نویسنده : میترا زمانی
- 20 ژانویه 2021
- کد خبر 34167
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، مهدی یوسفی، رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در افتتاح این سلامتکده، اظهار کرد: اقبال مردم به روشهای طب ایرانی و مکمل روزافزون است که دلایل متعددی دارد ازجمله اینکه در طب رایج ممکن است درمانها رضایتبخش نباشد؛ بنابراین بسیاری از بیمارانی که قبلا خدمات طب نوین را دریافت کردند، به طب ایرانی و مکمل روی میآورند.
وی ادامه داد: راهاندازی این سلامتکده طب ایرانی پاسخ منطقی به نیاز منطقی مردم بود. ما نمیتوانیم به مردم بگوییم که به طب سنتی مراجعه نکنند یا اگر مراجعه کردند، نظام سلامت مسئولیتی در این زمینه ندارد. نظام سلامت وظیفه دارد بستر علمی و دانشمحور را برای ارایه خدمات ایجاد کند. در این راستا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیشترین تعداد سلامتکدهها را داریم که دلیل آن هم استفاده از الگوی مشارکتی بین بخش دولتی و خصوصی بود.
رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: برای مرکزی که امروز افتتاح میکنیم، حدود ۴۰۰ میلیون تومان از طریق بخش خصوصی در تجهیز و بازسازی آن هزینه شده است. بهجز این مرکز ۶ سلامتکده دیگر در شهر و یک درمانگاه مرکزی هم در بیمارستان امام رضا (ع) داریم.
یوسفی عنوان کرد: این مرکز را به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص دادیم. در اینجا تمام خدمات مربوطه شامل انجام تست پیسیآر سریع که نیم ساعته پاسخ آن داده میشود تا تستهای معمولی و… ارایه میشود. اینجا به عنوان یکی از مراکز منتخب کرونای زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی درحال خدمت است.وی ادامه داد: ضمن اینکه تمام پروتکلهای طب نوین را رعایت میکنیم و پزشکان مجموعه در این زمینه آموزش دیدند از پروتکلهای دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت برای تجویز داروهای گیاهی استفاده میکنیم.
رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کرونا درمان قطعی ندارد، گفت: اغلب کار در طب رایج و طب نوین کنترل علائم و جلوگیری از رفتن بیماری به سمت مراحل شدید است. ما از تمام داروهای گیاهی مورد تایید وزارت بهداشت استفاده میکنیم. در کنار آن ازطب رایج هم در تشخیص و درمان استفاده میکنیم.
یوسفی در خصوص تولیدات دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه کرونا بیان کرد: تعداد زیادی طرح پژوهشی به معاونت پژوهشی ارسال شد که در مراحل مختلف بررسی قرار دارند؛ مثلا برخی داروها برای اخذ مجوز به وزارت بهداشت ارسال شده و نتایج برخی داروهای دیگر هم به کمیته اخلاق دانشگاه ارسال شده اما هنوز دارویی روانه بازار نشده است.
همچنین حمیدرضا رحیمی، مسئول کارگروه اطلاع رسانی بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در مورد سلامتکده طب ایرانی اظهار کرد: از مواردی که در حوزه کرونا جزو مطالبات مردمی و مقام عالی وزارت بود این هست که برخی افراد دوست دارند در مراحلی که بیماری به صورت سرپایی قابل درمان است با رویکرد طب سنتی و طب ایرانی درمان کنند که منطقی است زیرا یکی از مکاتب درمانی ما مکتب طب ایرانی و سنتی ماست.
وی ادامه داد: کاری که دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام داده کار بسیار خلاقانه و جالبی است که یکی از سلامتکدههای وابسته به طب ایرانی و سنتی را برای درمان کرونا انتخاب کرد. همکاران دانشگاهی ما در این مرکز حضور دارند.هر کس با علائم کرونا به اینجا مراجعه کند، علاهبر دریافت خدمات بهداشتی مرتبط با کرونا، با رویکرد طب ایرانی درمان میشود. متخصصان حاذق طب ایرانی و مکل را در این مرکز داریم.
رحیمی بیان کرد: همچنین افراد اگر بخواهند با رویکرد طب ایرانی و سنتی برای درمان کرونا مشورت بگیرند میتوانند با شماره تلفن ۱۹۱ تماس داشته باشند تا از آنجا به این سلامتکده مستقیما وصل شوند. مشاورین تلفنی سوالات مردم را در زمینه کرونا و طب ایرانی پاسخ میدهند. همچنین خدمات عادی سلامتکده طب ایرانی هم در اینجا ارائه میشود.
https://medplant.ir/?p=34167