×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : چهارشنبه, ۲۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر
پر استفاده ترین گیاهان در دمنوش های گیاهی

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی، در برخی فرهنگ ها مردم بر این عقیده اند که چای های گیاهی اثرات سودمند فیزیکی، روحی و احساسی دارند و بخاطر دارا بودن مواد موثره به سلامت عمومی بدن کمک می کنند. علاوه بر این، چای های گیاهی بسته به نوع ترکیبات تشکیل دهنده، قدرت درمانی و عطر و طعم  نیز دارند. چای های گیاهی می توانند از یک گیاه خاص (مانند چای سیاه یا سبز) و یا مخلوطی از چندین گیاه، اسانس (اسانس گل محمدی (ص)، لیمو و …) ترکیبات معطره (برگاموت، دارچین و میخک درختی) یا رنگ های طبیعی استخراج شده از گیاهان (زردچوبه، ختمی، میوه های گل رز) ساخته شوند.

بعضی از گیاهان دارویی و معطر در چای های گیاهی اثر مدر دارند مانند جعفری در حالیکه نعناع فلفلی برای درمان سرماخوردگی به کار می رود.

بطور کلی برخی مخلوط های گیاهی خاص، یک قسمت از گیاه، اسانس یا تمام پیکره گیاه می توانند بعنوان چای گیاهی یا جزئی از یک چای گیاهی استفاده شوند.

فهرست زیر، شامل گیاهانی است که بیشترین استفاده را برای تولید چای گیاهی یا جزئی از چای های گیاهی دارند:

دانه های آنیسون، یونجه، سنبل ختایی، برگاموت، جعفری، گاو زبان، زیره سیاه، شنبلیله، زوفا، میوه های گل رز، توت سیاه، بادرنجبویه، شمعدانی لیمویی، بابونه چشم گاو، علف لیمو، رزماری، بابونه، کتان، پرتقال، عشبه بیابانی، علف مرغ، جین سنگ، نعناع فلفلی، به لیمو، انجدان رومی، گلبرگ های همیشه بهار، مرزه، مریم گلی، کاسنی، آب بشقابی، اسفرزه، نارون مجنون، قاصدک، ختمی، تمشک، نعناع معمولی، سرخارگل،  گل مروارید عطری، رازک، مرزنجوش بستانی، تمشک قرمز، سنبل الطیب، رازیانه، رزماری، فراسیون سفید، آویشن، هل، توت مار، بوچو، سنجد تلخ، ریشه بابا آدم، کاسکارا، شبدر، میخک، کلاله ذرت، دامیانا، پاپایا و آناناس خشک، گل بداغ، گل خوش، زنجبیل، ریشه زنجبیل شامی، ژینکو، دم اسب، پای شیر، گل زیرفون، شیرین بیان، ختمی خبازی، ریش بز، دم شیر ایرانی، گزنه، یولاف، گل ساعتی، ریشه ریواس، نخل بادبزنی، فرنجمشک، برگ بید، انگور خرس، ریشه سیب زمینی شیرین، گل راعی و بومادران.

 

منبع:

نجفی، فرزاد.، عبادی، محمدتقی.، عباسیان، جلال. ۱۳۹۰. فرایندهای برداشت، خشک کردن و فرآوری گیاهان دارویی و معطر. انتشارات دانشگاه شهید بهشتی تهران. ۳۸۰ ص

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.