به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی مشکلات عمومی کشت و پرورش گیاهان دارویی و معطر که می توانند توسط ابزارهای GAP حل شوند بصورت خلاصه در زیر ذکر می شود:

 

  • انتخاب نامناسب مکان کشت از نقطه نظر اگرواکولوژیکی
  • استفاده از حشره کش ها و علف کش های نامناسب
  • روش های آبیاری و کوددهی غیر صحیح، استفاده از آب زهکش مزرعه برای آبیاری
  • زمان و روش نامناسب برداشت و نتایج آنها در کاهش کیفیت و کمیت محصول
  • خشک کردن مستقیم بر روی زمین و در آفتاب، مخلوط کردن مواد خارجی مختلف با محصول و کاهش کیفیت
  • استفاده از آب های آلوده به باکتری ها مانند آب استخرهای روباز برای فرآوری گیاهان از جمله شستشو، تقطیر و …
  • معیارهای بهداشتی ناکافی در ساختمان ها، کمبود اطلاعات در مورد اهمیت بهداشت شخصی
  • ترافیک شدید وسایل نقلیه در منطقه و حمل و نقل نامناسب محصول از مزرعه به انبار، کاهش کیفیت محصول در هنگام حمل و نقل به دلیل تخمیر (گرم شدن گیاهان و …)
  • مدیریت نامناسب زباله ها، آلودگی محیط زیست به دلیل پسمانده های فرآوری محصولات
  • عدم وجود تورهای سیمی جهت جلوگیری از ورود پرندگان، جوندگان و حیوانات اهلی به محل خشک کردن گیاهان
  • مشکلات حاصل از استفاده مجدد از کیسه ها، سبدها و کانتینرهای آلوده
  • عدم وجود اطلاعات کافی در رابطه با اصول انبارداری و استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده سازگار با طبیعت، تخریب محصولات در انبار به دلیل جذب مجدد رطوبت، حمله آفات و …

 

منبع:

نجفی، فرزاد.، عبادی، محمدتقی.، عباسیان، جلال. ۱۳۹۰. فرایندهای برداشت، خشک کردن و فرآوری گیاهان دارویی و معطر. انتشارات دانشگاه شهید بهشتی تهران. ۳۸۰ ص