به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی مشکلات عمومی کشت و پرورش گیاهان دارویی و معطر که می توانند توسط ابزارهای GAP حل شوند بصورت خلاصه در زیر ذکر می شود:
- انتخاب نامناسب مکان کشت از نقطه نظر اگرواکولوژیکی
- استفاده از حشره کش ها و علف کش های نامناسب
- روش های آبیاری و کوددهی غیر صحیح، استفاده از آب زهکش مزرعه برای آبیاری
- زمان و روش نامناسب برداشت و نتایج آنها در کاهش کیفیت و کمیت محصول
- خشک کردن مستقیم بر روی زمین و در آفتاب، مخلوط کردن مواد خارجی مختلف با محصول و کاهش کیفیت
- استفاده از آب های آلوده به باکتری ها مانند آب استخرهای روباز برای فرآوری گیاهان از جمله شستشو، تقطیر و …
- معیارهای بهداشتی ناکافی در ساختمان ها، کمبود اطلاعات در مورد اهمیت بهداشت شخصی
- ترافیک شدید وسایل نقلیه در منطقه و حمل و نقل نامناسب محصول از مزرعه به انبار، کاهش کیفیت محصول در هنگام حمل و نقل به دلیل تخمیر (گرم شدن گیاهان و …)
- مدیریت نامناسب زباله ها، آلودگی محیط زیست به دلیل پسمانده های فرآوری محصولات
- عدم وجود تورهای سیمی جهت جلوگیری از ورود پرندگان، جوندگان و حیوانات اهلی به محل خشک کردن گیاهان
- مشکلات حاصل از استفاده مجدد از کیسه ها، سبدها و کانتینرهای آلوده
- عدم وجود اطلاعات کافی در رابطه با اصول انبارداری و استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده سازگار با طبیعت، تخریب محصولات در انبار به دلیل جذب مجدد رطوبت، حمله آفات و …
منبع:
نجفی، فرزاد.، عبادی، محمدتقی.، عباسیان، جلال. ۱۳۹۰. فرایندهای برداشت، خشک کردن و فرآوری گیاهان دارویی و معطر. انتشارات دانشگاه شهید بهشتی تهران. ۳۸۰ ص
https://medplant.ir/?p=33994