به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، گیاهی که مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی از سود بالای فروشش میگوید، شیرین بیان است. گیاهی که با روشن شدن خواص دارویی اش از جمع علفهای هرز به خانواده گیاهان دارویی راه پیدا کرد. به بادرنجوبه که میرسیم توضیح میدهد: ” بادرنجبویه یک گیاه چندساله است. یعنی یک سال میکاری چندین سال برداشت میکنی. خواص دارویی خوبی دارد و چند سالی است در کشور ما خوب توسعه پیدا کرده و مورد استقبال مردم و مصرف کنندههای داخلی هم قرار گرفته. دمنوش بادرنجبویه بسیار آرام بخش است. “
گیاهانی که میتوانند جایگزین صنعت نفت شوند.
ایران سرزمین گیاهان شفابخش و معجزه گر بسیاری همچون شیرین بیان و بادرنجبویه است. سرزمین آویشن و بابونه، اسطوخودوس و مرزنگوش، مارچوبه. در بخش گیاهان دارویی باغ ملی گیاه شناسی که در پیکانشهر تهران واقع شده در زمینهای کوچک چند مترمربعی گیاهان دارویی مختلفی کاشته شده اند که به گفته دکتر زینعلی هر کدام میتوانند زنجیرهای از اشتغال را در کشورمان فعال کنند. گیاهانی که میتوانند جایگزین در آمدزایی صنعت نفت ما شوند.
مثل آویشن شیرازی که در دنیا شبیه ندارد و کشورهای عربی بخاطر اثربخشی بالای آن اصلیترین خریداران آن هستند؛ اما در کمال تاسف از این استاد دانشگاه میشنویم که: ” بیشتر آویشنهای موجود در بازار آویشن خارجی است که کارخانجات ما آنها را وارد کرده اند. در حالی که گونههای مختلف آویشن کشورمان هم از لحاظ ترکیبات بهترند و هم اثربخشی شان بیشتر است؛ بخصوص در شرایط کرونایی این گیاه به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. “ این در حالی است که شرکتهای بزرگ تجاری دنیا اصلیترین متقاضیان گیاهان دارویی ایران اند. گیاهانی که البته در ایران بسیار کمتر از ظرفیتشان مورد بهره برداری قرار گرفته اند. این پژوهش گر گیاهان دارویی اضافه میکند: ” خیلی از گیاهان دارویی که الان ما وارد کننده آنها هستیم زمانی صادر کننده شان بودیم. یکی از این گیاهان سیاه دانه است و دیگری تخم شربتی؛ گیاهانی که طب سنتی ما آنها را به دنیا معرفی کرده اند در حالی که در سال حدود ۴ تا ۵ هزارتن از آنها وارد کشور میشود. “
https://medplant.ir/?p=33993