×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : سه شنبه, ۱۷ مهر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
تحقیقات بر روی گیاه “برنجاسف” و تأثیر آن بر کووید-۱۹

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، «برنجاسف» گیاهی است که خواص درمانی مختلفی دارد. این گیاه بومی مناطق معتدل آسیا، اروپا و شمال آفریقا است. اسانسی که از آن به دست می‌آید خاصیت ضد عفونی‌کننده و ضد انگل دارد و همچنین از آن به عنوان یک داروی گیاهی آنتی اکسیدان، ضد تب، ضد درد، ضد میکروب و ضد قارچ و موثر برای سرما خوردگی یاد می شود.

با توجه به خاصیت ضد میکروبی این گیاه، پژوهشگران دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود به این پرسش پاسخ دادند که آیا افشره گیاه برنجاسپ می‌تواند در درمان کرونا موثر باشد؟

برنجاسف در گذشته به عنوان دارویی برای درمان سندرم تنفسی حاد ناشی از ویروس سارس مورد استفاده قرار می‌گرفت.

با توجه به شباهت های موجود بین دو ویروس سارس و کرونا، به نظر می‌رسد عصاره‌های گیاهی و مشتقات آن در درمان کرونا نیز موثر باشد اما هنوز هیچ شواهدی وجود ندارد که این موضوع را ثابت کند.

این گیاه دارویی که از طرف دولت ماداگاسکار مورد تأیید قرار گرفته است، به عنوان داروی موثر در درمان کرونا در حال انجام آزمایشات از سوی گروهی از محققان بین‌المللی است. سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که هنوز هیچ‌گونه شواهد علمی وجود ندارد که اثبات کند گیاه برنجاسف در درمان کووید-۱۹ موثر است. مطالعات مختلف خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی این گیاه را نشان داده‌اند اما خاصیت ضد ویروسی آن برای کووید-۱۹ هنوز اثبات نشده است. از آنجایی که عوارض این گیاه بر روی انسان نامشخص است، نماینده سازمان جهانی بهداشت در آفریقا اعلام کرده است که مردم باید از استفاده از داروهای آزمایش نشده برنجاسف برای درمان کرونا خودداری کنند.

بر اساس اعلام کمیته اطلاع‌رسانی و آموزش همگانی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران که به بررسی مستندات، شواهد و پاسخ‌های علمی در مورد ویروس کرونا می‌پردازد؛ درتعداد کمی از مطالعات خاصیت ضد ویروسی گیاه برنجاسف مشاهده شده است. برای پاسخ به این سوال که آیا این گیاه در درمان کرونا موثر است شواهد و مطالعات بیشتری نیاز است. چنانچه تحقیقات نشان دهند برنجاسف در درمان کرونا موثر است، باز هم آزمایش‌های دیگری مورد نیاز است تا تاثیر بالینی آن را بر روی انسان نشان دهد و همچنین ایمنی آن به عنوان یک دارو را تایید کند.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.