×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
انجام آزمایشات بالینی برای واکسن گیاهی علیه ویروس آنفولانزا

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، بیماری آنفلوانزا قرن هاست که در سراسر جهان مردم را مبتلا می کند و ما هم اکنون در نیم کره شمالی زمین با پایین آمدن دما در میانه آنچه “فصل آنفولانزا” نامیده می شود، هستیم.

بنابر مقاله منتشر شده در مجله Lancet، گروهی از دانشمندان یک واکسن آنفولانزا ایجاد کرده اند که از خانواده گیاهان توتون و تنباکو به دست آمده است و با موفقیت به مرحله آزمایشات بالینی رسیده است.

این اولین بار در تحقیقات واکسن است که آزمایشات بالینی یک واکسن گیاهی علیه آنفولانزا شروع می‌شود.

این واکسن جدید که توسط یک شرکت زیست فناوری کانادایی به نام “مدیکاگو”(Medicago) ساخته شده است، حاوی ذراتی شبیه ویروس آنفولانزا است که از خانواده گیاه تنباکوی بومی استرالیا استخراج شده و برای تولید پروتئین‌های ویروسی، دستکاری ژنتیکی شده است.

دو آزمایش بالینی که این واکسن را آزمایش کرده است، شامل حدود ۲۳ هزار بزرگسال بوده است که نشان داده استفاده از این واکسن بی خطر است و قابل مقایسه با واکسن‌های آنفولانزای تجاری فعلی موجود در بازار است.

این مطالعات و برنامه توسعه بالینی این واکسن، بزرگترین نمایشی است که تاکنون در مورد توانایی بالقوه یک بستر گیاهی برای تولید یک واکسن انسانی دیده‌ایم که می‌تواند ایمن، ایمنی زا و موثر باشد.

با توجه به اینکه ویروس آنفلوانزا در هر “فصل آنفولانزا” جهش می‌یابد و واکسن‌ ها باید همگام با آن توسعه یابند تا ما را در برابر این بیماری محافظت کنند، خبر تولید این واکسن یک خبر عالی برای واکسن‌ های آنفولانزا است.

طبق تحقیقات انجام شده به طور معمول واکسن‌های رایج آنفولانزا از ذرات ویروسی ساخته شده و در تخم مرغ یا سلول‌های آزمایشگاهی رشد کرده و برداشت می‌شوند. این روش ممکن است ماه‌ها طول بکشد، زیرا دانشمندان باید دریابند که کدام یک از انواع ویروس آنفولانزا را در این “فصل آنفولانزا” هدف قرار دهند.

استفاده از گیاهان می‌تواند یک گزینه جایگزین قوی باشد که به ایجاد واکسن آنفولانزای فصلی در هر سال کمک خواهد کرد.

گیاه مورد استفاده در این تحقیق جدید، یک گیاه تنباکوی استرالیایی به نام “Nicotiana benthamiana” است که با دستکاری ژنتیکی برای تولید پوسته خارجی ویروس‌های آنفولانزا آموزش داده شده است. سپس این ذرات پوسته خارجی استخراج و خالص می‌شوند.

“جان ترگونینگ” محقق بیماری‌های عفونی از کالج سلطنتی لندن گفت: این اولین بار است که یک واکسن گیاهی در یک آزمایش بالینی(انسانی) آزمایش می‌شود.

وی افزود: این یک نقطه عطف برای این فناوری است و بذرهای سایر واکسن‌ها و داروهای گیاهی را می‌کارد.

مصوبات نظارتی و همچنین توانایی تولید آن در مقادیر زیاد، هنوز باید برای این واکسن در نظر گرفته شود. با این حال، مطمئناً توسعه و ساخت این واکسن گامی در مسیر مبارزه ما با “آنفولانزای فصلی” است.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.