به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایانا، حسین زینلی، مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: در حال حاضر بیش از ۲۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت انواع گیاهان دارویی هست که بهطور متوسط حدود ۲۵۰ هزار تن از انواع محصولات گیاهان دارویی در کشور تولید میشود.
وی ادامه داد: در سال گذشته حدود ۲۲ هزار هکتار نسبت به سال قبل افزایش سطح زیر کشت داشتهایم که بر اساس برنامه ششم توسعه حدود ۱۰۵ درصد تحقق پیدا کره است.
زینلی با اشاره به افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی در سال جاری، یادآور شد: در سال جاری نیز مقرر است حدود ۳۲ هزار هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی در شرایط دیم و آبی افزوده شود که عمدتاً در زمینهایی کشت انجام میشود که بهره وری در آنها پایین یا فاقد سیستم آبی است.
وی افزود: گیاهان پیشنهاد شده عمدتاً مقاوم به کم آبی و شوری مانند موسیر، زیره سبز و زیره سیاه، سیاهدانه و… هستند.
مجری طرح گیاهان دارویی با تأکید بر اینکه به دنبال گسترش بازار گیاهان دارویی و صنایع تبدیلی آن هستیم، تصریح کرد: در سال جاری تأکید اساسی روی صنایع تبدیلی و گسترش بازار گیاهان پیشرو و صاحب مقام مثل زعفران و گل محمدی و زیره است و تأکید داریم روی سایر محصولات مثل سیاهدانه، تخم شربتی، گل ختمی و … برای تأمین مصرف سرانه کشور و نیاز داخلی کارخانههایی را فعالیت کنیم.
آمادگی وزارت جهاد کشاورزی برای کشت قراردادی گیاهان دارویی
وی گفت: بنابراین هر کارخانه ای یا واحدی نیاز به مواد اولیه داشته باشد، وزارت جهاد کشاورزی آمادگی دارد کشاورزی قراردادی را اجرایی کند که در این راستا انواع کمک های تسهیلاتی، آموزشی و صادراتی را در دستور کار قرار خواهیم داد.
زینلی با تأکید بر اینکه در سال جاری خواستار یک برنامه ریزی مشخص برای تأمین ماده اولیه از تمامی شرکت های بزرگ، نوپا و دانش بنیان هستیم، گفت: وزارت جهاد کشاورزی آمادگی دارد تا برای فعال کردن زنجیره ارزش، تمامی تلاش خود را به کار گیرد.
وی در پایان تصریح کرد: طرح جامع گیاهان دارویی و طرح جامع صادرات گیاهان دارویی تدوین شده و در صورت تأمین اعتبار از طریق سازمان برنامه و بودجه شاهد تحول خوبی در این حوزه خواهیم بود.
https://medplant.ir/?p=33715