به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، کاظم خاوازی، در نشست هم اندیشی با نخبگان، فعالان و تشکلهای بخش کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: همه فعالیتهای این استان در همه ابعاد باید فعالیتهای عام محور باشد.
وی با بیان اینکه این استان در زراعت هنوز جای کار دارد و زراعتش باید به زراعت گیاهان کم آب بر تبدیل شود، افزود: لازم است نفوذ ارقام جو را در بخش زراعت توسعه دهیم.
خاوازی با بیان اینکه خراسان جنوبی باید یک برنامه برای توسعه خارشتر داشته باشد، تصریح کرد: به عنوان وزارتخانه حامی کشاورزان هستیم.
وی با اشاره به اینکه بخش باغبانی این استان دارای مزیت های مطلوبی است، اظهار کرد: لازم است خراسان جنوبی یک باغ مادری برای زرشک و عناب و یک ذخیره گاه برای حفظ ذخیره ژنتیکی داشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه از گیاهان بومی استان باید محافظت شود، تصریح کرد: این استان به صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی نیاز دارد که ما کمک میکنیم تا این صنایع فعالیت کنند.
خاوازی با بیان اینکه بسیاری از افراد در تهران عناب را نمیشناسند و این یک ضعف است، اظهار کرد: بر روی زرشک و عناب این منطقه آن چنان که لازم است کار نشده؛ بنابراین نباید انتظار بیشتر از کاری که انجام دادیم، داشت.
وی با اعلام آمادگی برای رایزنی با رییس صدا و سیمای ملی برای تهیه فیلمهای کوتاه بیست دقیقهای در مورد زعفران، زرشک و عناب، بیان کرد: این محصولات حتی یک بستهبندی ساده ندارند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید قبول کنیم بخشی از مشکلات مربوط به ماست، افزود: در زمینه آب باید کار بالاتر از دولت اتفاق افتد؛ لازم است با هماهنگی مجمع نمایندگان خراسان جنوبی، خراسان رضوی و کرمان عددی را برای قنوات از صندوق ذخیره ارزی کمک کنیم.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در حوزه آب ها باید بسیار کار کند، تصریح کرد: در بحث گلخانه ها محدودیت ارائه تسهیلات نداریم.
وزیر جهاد کشاورزی از معضل خام فروشی گفت و ادامه داد: استاندار خراسان جنوبی برای حل مسائل استان خود مستقیما وارد کار شده و تلاش مضاعف دارند.
وی با بیان اینکه نسبت به تامین جو و کنجاله عقب هستیم، تصریح کرد: شرایط اکنون کشور مانند حتی شش ماه گذشته نیست و وضع تغییر کرده است، اما با همه این مشکلات سعی کردیم در این مدت از بخش کشاورزی دفاع کنیم.
خاوازی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۶۰ هزار تن ذرت، ۳۴۰ هزار تن جو و ۵۴ هزار تن کنجاله در سامانه بازارگاه آماده معامله است، اظهار کرد: تمامی اعتبار سازمان تعاون روستایی هزار میلیارد تومان است که با این میزان اعتبار چگونه میتوان محصولات کشاورزی را خریداری کرد.
https://medplant.ir/?p=33710