×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
لزوم اولویت‌ بندی در حمایت از گیاهان دارویی مورد نیاز صنعت

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایانا، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، در نشست شورای راهبردی این ستاد که با حضور نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای مختلف مرتبط با حوزه صنعت گیاهان دارویی و همچنین نمایندگان شرکت‌های فناور این حوزه برگزار شد، بر لزوم اولویت‌ بندی در حمایت از گیاهان دارویی دارای اهمیت برای صنعت تاکید کرد.

محمد حسن عصاره دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این نشست گفت: کشور از منابع طبیعی و گیاهان دارویی قابل توجهی برخوردار است و برای نظم‌ دهی به فرایند حمایت‌ها، باید تجاری‌ سازی آن دسته از فراوده‌ های گیاهی در اولویت قرار گیرد که از اهمیت و ارزش‌ افزوده بیشتری برخوردار هستند و مورد نیاز صنعت هستند.

وی ضمن تاکید بر لزوم هماهنگی بیشتر بین‌ دستگاهی، افزود: بعضاً مشاهده می‌شود که شرکت‌ های فناور برای برداشت برخی اقلام خاص گیاهی از عرصه‌ های طبیعی با ممانعت ارگان‌ های نظارتی مواجه می‌شوند. بدیهی است که برداشت این گیاهان با استفاده از روش‌ های علمی و کنترل شده، نه تنها آسیبی به ذخایر طبیعی وارد نمی‌کند، بلکه با توسعه کشت این گیاهان می‌توان به تقویت عرصه‌های طبیعی نیز کمک کرد.

نمایندگان سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله، حاضرین در این نشست بودند که به ارائه گزارش در خصوص فعالیت‌ های مرتبط با حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی پرداختند.

تاکید بر تربیت منابع انسانی و ریل‌گذاری بر فعالیت بخش خصوصی، از جمله موارد مورد تاکید مدیریت سازمان غذا و دارو در حوزه صنعت گیاهان دارویی است.

در این نشست همچنین مطرح شد که در سال‌ های اخیر با توجه به پیگیری‌ های ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، اقلام دارویی گیاه پایه در داروخانه‌ های کشور به شکل محسوسی افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، ۵ هزار و ۲۰۴ مجوز از سوی سازمان غذا و دارو برای تولید محصولات دارویی مبتنی بر فرآورده‌های گیاهی و طب سنتی صادر شده است. از این تعداد ۳ هزار و ۷۳۳ مجوز مربوط به تولید فرآورده‌های طبیعی و هزار و ۴۷۱ مجوز مربوط به تولید فرآورده‌ های سنتی است.

ساماندهی فرآیندها و ساختارهای اجرایی، پایش و ارزیابی کارخانه‌های تولیدکننده فرآورده‌های طبیعی و سنتی از دیگر موضوعات مطرح شده در نشست راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری بود.

بر این اساس، صدور مجوز تولید برای محصولات در این حوزه ۲۰ درصد رشد داشته است. تنها در سال‌ های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ نزدیک به ۱۳۰۹ مجوز برای تولید داروهای گیاهی و سنتی صادر شده است.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.