به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از نیوز، بر اساس پیش نویس دستورالعمل موسسه ملی بهداشت و مراقبتهای بهداشتی وزارت بهداشت انگلستان (NICE) در سال ۲۰۱۸، پزشکان عمومی باید عسل، داروهای گیاهی و داروهای سرفه را بهعنوان درمان خط اول سرفه حاد توصیه کنند.
نتایج تحقیق کنونی نشان داد که عسل جایگزینی مناسب برای آنتیبیوتیکها و سایر روشهای درمانی برای علائم عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرفه، گلودرد و احتقان است.
محققان گروه علوم بهداشتی مراقبتهای اولیه Nuffield و دانشکده پزشکی دانشگاه آکسفورد ۱۳۴۵ پرونده منحصربه فرد و ۱۴ کار آزمایی بالینی در مورد کارآیی عسل بهعنوان درمانی برای عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی در بیماران در هر سن و در هر شرایطی را بررسی کردند.
بر اساس این مطالعه، عسل منجر به کاهش قابلتوجهی در دفعات سرفه و شدت آن در مقایسه با مراقبتهای رایج شد.
عسل نسبت به روشهای مراقبت معمول موثرتر است و ضرر کمتری دارد و از ایجاد آسیب در اثر مقاومت ضد میکروبی جلوگیری میکند.
محققان عسل را بهعنوان یک گزینه با دسترسی فراوان و ارزان برای پزشکان عمومی که در تجویز دارو برای عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی با محدودیت مواجه هستند، توصیه میکنند.
نتایج تحقیقات نشان میدهد که بیشتر درمانهای متداول هیچکدام علائم عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی را بهخوبی بهبود نمیبخشند و یا کارایی کمی دارند.
با توجه به عدم وجود روشهای درمانی جایگزین و تمایل به حفظ ارتباط بیمار و پزشک دو عامل اصلی در تجویز بیشازحد آنتیبیوتیکها توسط پزشکان عمومی است، تاثیربخشی عسل در عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی از نظر بالینی مهم است.
دولت بریتانیا در تلاش است تا اطمینان حاصل کند که پزشکان از تجویز غیرضروری آنتیبیوتیکها تا سال ۲۰۴۰ جلوگیری میکنند.
استفاده از آنتیبیوتیکها از سال ۲۰۱۴ تاکنون کاهش ۱۷ درصدی داشته است.
https://medplant.ir/?p=33596