×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
وفور ۳ گیاه دارویی کمیاب دنیا در ارتفاعات کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، غلامحسین حکمتیان در بازدید مسئولان کشوری و استانی از گیاهان دارویی تنگ سرخ افزود: گیاهان دارویی یکی از ظرفیت های مطلوب اقتصادی هر منطقه است که در این میان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی از مجموع ۲ هزار گونه گیاهی موجود یکی از متنوع ترین استان های کشور است.

وی تصریح کرد: در این بین ۴۶ گونه گیاهی اندمیک و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه،آنغوزه و گزانگبین به وفور در ارتفاعات این استان یافت می شوند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه وبویراحمد اظهار کرد: بومادران، بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ،کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوش، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاهدانه از جمله گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد هستند.

حکمتیان ادامه داد: هر چند برداشت بی رویه از گیاهان مرتعی ، چرای بی رویه دام و جولان سودجویان در مراتع موجب شده تا برخی از گیاهان دارویی از جمله آنغوزه، باریچه و بادام در خطر انقراض قرار گیرند اما با تلاش مسئولان و همکاری مردم این گیاهان کمیاب هم اکنون در کهگیلویه و بویراحمد در سطح قابل توجهی کشت می شوند.

وی تاکید کرد: بیش از ۳۰هزار هکتار گیاه دارویی آنغوزه در مراتع این استان کشت شده است که این میزان در سال های آینده به طور چشمگیر افزایش خواهد یافت.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این استان ظرفیت های بالایی در زمینه تولید گیاهان دارویی به ویژه آنغوزه دارد، خاطرنشان کرد: با شناسایی و ساماندهی این ظرفیت ها علاوه بر حفاظت از مراتع می توان به افزایش تولید و اشتغال نیز کمک شایانی کرد.

حکمتیان بیان کرد: کشت گیاه آنغوزه از سال های پیش در برخی مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده و اقتصاد اهالی و مرتع داران را متحول کرده است و مردم به همین دلیل با دغدغه بیشتری به حفاظت و بهره برداری از مراتع می پردازند.

“احمد راستینه” منتخب مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در این بازدید تصریح کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد با مشارکت مردم و منابع طبیعی استان در بحث فرهنگ و ترویج کشت گیاهان دارویی دست به کار بزرگی زدند و باعث شده که در این منطقه شرایط اشتغال زایی و هم فرهنگ و ترویج کشت گیاهان دارویی فراهم شود واین عملکرد منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد قابل تقدیر است.

وی اظهار کرد: با این کار چندین هدف محقق شده از جمله خاک تثبیت شده آبخیزداری انجام شده منابع آبی در زمین جذب میشه و مهم تر از همه اینکه گیاه دارویی آنغوزه که بهره برداری بسیار زیادی دارد ترویج شده از شیره آن برداشت و برای صادرات به کار گرفته می شود .

راستینه بیان کرد :مطمئناً از این ظرفیت در استان چهار محال بختیاری استفاده خواهیم کرد وبا فرهنگ وترویج کشت گیاهان دارویی مردم را پای کار خواهیم آورد و از این پتانسیل بسیار بزرگ به نحو احسن استفاده خواهیم کرد.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.