به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نفل از ایرنا، شیما عبدالشاه افزود: بیش از ۴۵ گونه گیاهان دارویی مانند خارشتر، فلفل ادویهای، سیاهدانه، کنجد، زرشک، سیر، سیاهدانه و خاکشیر در اراضی کشاورزی استان سمنان کشت میشود.
وی با بیان اینکه ناچیز بودن صرفه اقتصادی محصولات زراعی و محدودیت منابع آبی ضرورت کشت گیاهان مقاوم به کم آبی و دارای بازده اقتصادی بالا را دو چندان می کند، ادامه داد: کشت گیاهان دارویی از گزینه های مناسب دارای صرفه اقتصادی بالا و سازگار با شرایط آب وهوایی کنونی است.
وی بیان کرد: وسعت کشت گیاهان دارویی در استان سمنان ۲ هزار و ۴۵۹ هکتار است که از این میزان وسعت کشت، یک هزار و ۱۰۰ هکتار مربوط به کشت زیره سبز است.
عبدالشاه خاطرنشان کرد: از مجموع ۲ هزار و ۴۵۹ هکتار وسعت کشت گیاهان دارویی در استان، ۲۴۶ هکتار مربوط به کشت گل محمدی و ۳۲۳ هکتار مربوط به زعفران است.
وی با اشاره به اینکه ۱۴ هکتار از وسعت کشت گیاهان دارویی در استان سمنان مربوط به سیاهدانه است، تصریح کرد: سیاهدانه در سه شهرستان گرمسار، آرادان و دامغان کشت میشود.
وی اضافه کرد: ۶۷ هکتار از وسعت کشت گیاهان دارویی در استان سمنان به کشت کنجد اختصاص دارد و در شهرستانهای سمنان، آرادان، شاهرود و میامی کشت میشود.
مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جهادکشاورزی استان سمنان گفت: فلفل ادویهای در شهرستانهای میامی، دامغان و شاهرود کشت میشود و ۳۵۳ هکتار از وسعت کشت گیاهان دارویی در استان به این نوع کشت اختصاص دارد.
سه هزار گونه گیاهی در استان سمنان شناسایی شده است که بیش از یکصد گونه این گیاهان از خواص دارویی برخوردار است که کاشت و افزایش سطح زیر کشت این گیاهان علاوه بر توسعه اقتصاد داخلی تاثیر بسزایی در افزایش صادرات غیرنفتی و رهایی از اقتصاد نفتی کشور دارد.
به عقیده کارشناسان در زمان حاضر استان سمنان با دارا بودن ظرفیت های قابل توجه در بخش گیاهان دارویی از نظر بهره وری از این گیاهان در درمان بیماری ها از جایگاه مناسبی برخوردار نیست که این مهم نیازمند شناسایی دقیق عرصه ها و راه اندازی واحدهای فرآوری و بسته بندی اینگونه محصولات فرعی است.
متخصصان حوزه کشاورزی معتقدند کشت گیاهان دارویی با کاهش واردات این نوع دارو و جلوگیری از خروج ارز از کشور، توسعه اقتصادی و اشتغالزایی برای مردم به همراه دارد که از سیاست های مهم اقتصاد مقاومتی است.
https://medplant.ir/?p=33139