×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
ضرورت حرکت طب سنتی و نوین در مجاور یکدیگر

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی با اشاره به تقسیم چهارگانه سازمان بهداشت جهانی از سلامت، اظهار کرد: سلامت جسم، سلامت روان، سلامت اجتماعی و سلامت معنوی چهار دسته سلامت هستند که البته سلامت معنوی اخیراً به این تقسیم بندی افزوده شده است.

وی ادامه داد: پروژه سلامت معنوی را در دوره ای در استانداری اصفهان آغاز کردیم و سپس به مؤسسه امام خمینی(ره) سپرده شد که حاصل آن در قالب کتابی به نام سلامت معنوی تهیه شد.

قطبی با تقسیم سلامت جسم به دو حوزه طب سنتی و طب نوین، افزود: امروز از طب سننتی با شقوق و عناوین مختلفی نظیر طب سینوی، رومی، چینی، اسلامی، ایرانی، یونانی و سایر موارد دیگر یاد می شود و در حوزه طب نوین هم دسته بندی های مختلفی وجود دارد.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان اینکه مدعیان طب سنتی و طب نوین سه تمایز عمده از یکدیگر را اعلام می کنند که تا حدود زیادی درست هستند، اظهار کرد: طب سنتی بدن انسان را یک سیستم واره می داند و قائل به تأثیر و تأثر جدی اعضای بدن از یکدیگر هستند که البته در طب نوین هم چنین چیزی وجود دارد، اما در طبابت نوین، کمتر به این موضوع توجه می شود.

وی افزود: ممکن است شما مشکل پوستی داشته باشید و وقتی به طبیب طب سنتی مراجعه می کنید، به شما بگوید که مشکل کبد دارید، اما در طب نوین، نقطه ای و جزئی نگاه می کنند و برای همین تخصص هایی مانند چشم پزشکی، پوست و مو و سایر موارد وجود دارد.

قطبی تصریح کرد: تشخیص در طب سنتی به شدت بر پایه فهم حکیم است، اما تشخیص در طب نوین بر اساس الگوریتم ها و ابزارها است و به همین دلیل پزشک طب نوین به محض اطلاع از نوع بیماری، شما را روانه انجام آزمایش های مختلف می کند و معاینه در طب نوین به حداقل رسیده است، اگر چه حاذق بودن و فهیم بودن پزشک در تجویز نهایی خیلی مؤثر است.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ثقل اصلی طب سنتی را بر پیشگیری و تغذیه به جای درمان دانست و گفت: تکیه گاه اصلی طب نوین بر درمان قرار دارد و معمولاً وقتی که بیماری و درد به سراغمان بیاید به پزشک مراجعه می کنیم، مثلاً هیچ وقت به چشم پزشکی نمی رویم که بگوییم برای قوت چشم باید چه کارهایی انجام بدهیم.

وی ایراداتی را بر طب سنتی وارد دانست که عدم رفع آن ها سبب طرد این طب از سوی جامعه خواهد شد و افزود: طب سنتی تا امروز نتوانسته در ابزارها و روش های نوین نفوذ کند، نباید جدال بین طب سنتی و نوین را به سمت طرد یکدیگر ببریم و باید این طب ها در امتداد یکدیگر قرار بگیرند.

قطبی گفت: هم سیستم محوری بدن در طب سنتی و هم نگاه تخصصی به عضو در طب نوین خوب هستند، نگاه مبتنی بر فهم طبیب در طب سنتی و الگوریتم و وسیله محوری در طب نوین هم خوب هستند. هیچ ایرادی ندارد که طب سنتی هم از ابزار نوین استفاده کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.