×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : دوشنبه, ۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر
اشتغالزایی بیش از هزار نفر نیروی انسانی در استان فارس

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ محمدرضا موحد پور مدیرعامل شرکت تولید دارو‌های گیاهی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه این کارخانه به عنوان اولین تولیدکننده دارو‌های گیاهی در استان و جنوب کشور مشغول به فعالیت است، گفت:این کارخانه به مساحت بیست و سه هزار مترمربع با هزینه اولیه ۲ میلیارد تومان در سال ۸۲ آغاز به کار کرد.

موحد پور با بیان به اینکه کارخانه تولید دارو‌های گیاهی پایه گذار واحد تحقیق و پژوهش جدید‌ترین استاندارد‌های روز دنیا گردیده است، افزود: این کارخانه با رعایت دستور العمل‌ و همچنین استاندارد‌های وزارت بهداشت در حال حاضر بیش از ۴۰ فراورده دارویی را عرضه و بالغ بر ۳۰ فراورده دیگر را در مرحله آماده سازی و دریافت پروانه تولید دارد.

او هدف از تاسیس این کارخانه را تولید دارو‌های گیاهی، صنایع آرایشی و بهداشتی و دمنوش‌های گیاهی برای جامعه دانست.

مدیر عامل شرکت تولید دارو‌های گیاهی بیان کرد: مواد اولیه برای تولید دارو‌های گیاهی عمدتا از استان فارس و تولیدکنندگان داخل کشور از جمله استان‌های مازندران، گلستان، کرمان، همدان، کردستان و اصفهان خریداری می‌شود.

صادرات دارو‌های گیاهی به کشور‌های دیگر

موحد پور با اشاره به صادرات محصولات و ارز آوری معادل به داخل کشور، گفت:در سال‌های اخیر محصولات دارو‌های گیاهی و بهداشتی به کشور‌های آلمان، فرانسه، امارات متحده عربی و چین صادر شده است.

اشتغالزایی بیش از هزار نفر نیروی انسانی در فارس

او در خصوص اینکه این کارخانه اولین و بزرگترین تولیدکننده دارو‌های گیاهی در استان و جنوب کشور است، اضافه کرد: این کارخانه برای چهار صد و ۵۴ نفر به صورت مستقیم و برای هزار و هشتصد نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است.

مدیرعامل شرکت تولید دارو‌های گیاهی تصریح کرد: در این کارخانه دارو‌های اعصاب و روان، معده و روده، دارو‌های اطفال و زنان، نورولوژی، اورولوژی و همچنین دارو‌های زیبایی تولید می‌شود.

موحدپور با اشاره به مشکلات موجود اظهار کرد:با توجه به مشکلاتی از جمله سرمایه در گردش و وضع موجود، این کارخانه توانسته با تلاش و همکاری‌های پرسنل خود به تولید دارو‌های گیاهی و محصولات خود ادامه دهد.

محمد ابراهیم زحلی نژاد دکترای تخصصی طب سنتی ایران و استاد یار دانشکده پزشکی شیراز افزود؛ گیاهان دارویی عبارتند از اندام‌های ایمن گیاه، که از نظر گیاه شناسی، شناسایی و کیفیت آنها به شیوه‌های مختلف مشخص شده است.

زحلی نژاد با اشاره به اینکه دارو‌های گیاهی فراورده‌هایی از یک یا چند قسمتی از اندام‌های گیاهان تهیه شده است افزود:امروزه این دارو‌های فرآوری شده به شیوه‌های داروسازی رایج از جمله قرص، کپسول و شربت تهیه می شوند.

او با بیان به اینکه در طب سنتی از گیاهان دارویی به صورت تک دارویی یا فراوری شده استفاده می‌شود، اضافه کرد: حدود ۹۰ درصد از دارو‌های سنتی منشا گیاهی دارند و همچنین بقیه ۵ تا ۶ درصد معدنی و ۴ تا ۵ درصد نیز منشا حیوانی دارند.

زحلی نژاد در خصوص اینکه از دارو‌های گیاهی برای درمان بیماری‌های افراد استفاده می‌شودو اینکه دارو‌های گیاهی هر کدام خواص خاص خود را دارند، تصریح کرد: باید توجه داشت که استاندارسازی در هر صورت انجام و میزان مصرف آن باید بر اساس منابع علمی تعیین شده باشد.

دکترای تخصصی طب سنتی ایران و استاد یار دانشکده پزشکی شیراز با بیان این مطلب که این اشتباه رایج بر جامعه که تصور می‌شود، همه محصولات گیاهی، چون طبیعی وبی خطرند، عنوان کرد: باید توجه شود گیاهان دارویی چه به صورت دارو، موادخام و فراوری شده می‌تواند خطرناک باشد.

بهتر است که گیاهان دارویی به صورت بسته بندی در عطاری‌ها عرضه شوند.

زحلی نژاد گفت: بسیاری از گیاهان دارویی در نقاط مختلف برحسب میزان تابش آفتاب، دسترسی به آب در محل‌های کوهستانی، دشتی، بیابانی و یا فصل جمع آوری دارای درصد مواد موثر متفاوتی هستند.

گل محمدی یکی از فرآورده‌های اصلی تولید‌ی استان است. دارو‌های گیاهی و شیمیایی ممکن است با همدیگر تداخل داشته باشند، به همین دلیل پیشنهاد می‌شود بیماران در زمان ویزیت پزشک اگر دارو‌های گیاهی مصرف می‌کنند به پزشک معالج برای اینکه تداخل نداشته باشد اطلاع دهند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.