×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : سه شنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
تأثیر معجزه آسای عناب بر تسکین تب و درد

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از «محسن پویان» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند، اظهار داشت: میوه عناب از حدود دو هزار سال قبل در مصارف دارویی و تغذیه کاربرد داشته است است و در  کشور ایران نیز قبل و بعد از اسلام از عناب به وفور استفاده غذایی و دارویی به عمل آمده است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در بهداشت اسلامی هم میوه عناب جایگاه ویژه‌ای دارد، افزود: حضرت علی(علیه اسلام) بر استفاده از عناب در از بین بردن تب تاکید کرده اند.

پویان بیان کرد: عناب به دلیل وجود مواد قندی به میزان ۷۴/۳۶ در عناب تازه،  ۷۷/۷۱ درصد در عناب خشک و نیز مواد پروتئینی و مواد لعابی فراوان از نظر غذایی اهمیت ویژه ای دارد که  به صورت تازه و خشک مصرف می شود.

وی گفت: عناب خاصیت ملین دارد و مصرف آن هیچگونه تحرکی در دستگاه هاضمه ایجاد نمی ‌کند جوشانده عناب در آب و یا شیر خاصیت ملین دارد و انتقال مواد در لوله گوارشی را تسهیل و مصرف آن ادرار را زیاد نموده و به دفع سموم بدن از این طریق کمک می کند.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: میوه عناب سرشار از ویتامین c است و به دلیل مواد قندی موجود در آن در تهیه کمپوت و شیرینی از آن استفاده می‌شود.

پویان گفت: در چین و  آفریقا از آرد عناب و میوه تخمیر شده آن شیرینی و کیک مخصوص تهیه می شود.

وی ادامه داد: میوه عناب اثر و طعم داروهای محرک را کاهش می دهد، در مواد غذایی میوه ها و مواد خوراکی دیگر که احتمال ایجاد آلودگی با آفلاتوکسین وجود دارد، عناب می تواند نقش حفاظتی قوی را ایفا کند.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی افزود: از اندام های مختلف عناب نظیر ریشه، پوست، شاخه، برگ و میوه آن به عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند در طب گیاهی ایران و دیگر کشورها بهره برداری دارویی شده است.

پویان با بیان اینکه ریشه عناب نیز برای جلوگیری از تب و  ترمیم زخم اثربخش است، گفت: همچنین از ریشه عناب فرآورده ای تهیه می‌شود که برای رفع احساس سیری مفرط موثر است.

وی بیان کرد: عناب برای تسکین درد ها، اثر بخش است،  از برگ عناب می‌توان در ساخت دارویی برای تقویت مو استفاده کرد از برگ  عناب میتوان در ساخت دهان شویه  برای جلوگیری از گلودرد استفاده کرد و میوه عناب  تصفیه کننده خون است و خاصیت آرام بخشی دارد.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در پایان با اشاره به فعالیت سایت اینترنتی مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی به آدرسbirnab.ir ، یادآور شد: این سایت زیر نظر متخصصان و کارشناسان این مجموعه به ارائه خدمات آموزشی، مشاوره، تولید فرآورده و فروش برای کشاورزان به ویژه سه محصول استراتژیک استان و فرآوده‌های آن می‌پردازد.

وی اظهار کرد: طبق بررسی که توسط محققان جهاددانشگاهی استان صورت گرفت، به این نتیجه رسیدیم که در این سال‌ها کشاورزان و متولیان کشاورزی استان به صورت مطلوب عمل کردند و حجم تولید محصولات خوب است، اما اقدامی که به صورت متمرکز برای فروش محصولات که بتواند سود و ارزش افزوده بیشتری نصیب کشاورز و استان کند، انجام نشده است.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.