- نویسنده : میترا زمانی
- 23 نوامبر 2019
- کد خبر 32610
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش شبکه خبری گیاهان داریی، مصطفی سیامکی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این میزان ۵۰ هکتار در حوضه آبخیز قلعه زو و چوکانلو به صورت کشت مشارکتی و با هدف کمک به توسعه منابع طبیعی انجام شد.وی گفت: همچنین ۲۰۰ هکتار باریجه به صورت پروژه دولتی با هزینه یک میلیارد ریال کشت شد که یکی از اهداف مهم و اجرای این پروژه، اجرایی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی، ایجاد اشتغال، لزوم مشارکت مردمی و ترویج فرهنگ منابع طبیعی است.
سیامکی افزود: میانگین تعداد بوته های قابل بهره برداری ۴۸۴ بوته در هر هکتار و میزان محصول تولیدی به ازای هر بوته باریجه، ۱۵ گرم برآورد شده است که متوسط تولید در هکتار، ۶.۵ کیلوگرم بوده و مناسب ترین زمان برای بهره برداری باریجه اوایل تیر تا اواخر خرداد ماه است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شیروان گفت: سال گذشته در این شهرستان یک تن گیاه دارویی باریجه از مناطق چاهک برداشت شد.رویشگاه باریجه بیشتر در ارتفاع بالاتر از ۱۵۰۰ متر از سطح دریا و در حواشی دره ها یا شیب تند و سنگلاخی قرار دارد.
باریجه از گیاهان دارویی در خراسان شمالی است که مصارف صنعتی و دارویی بسیار بالایی دارد.باریجه با نام علمی (Ferula gummosa) از مهم ترین محصولات مرتعی ایران است. این گیاه با داشتن ارزش دارویی و صنعتی فراوان، در بسیاری از نقاط استان خراسان شمالی یافت میشود.
شهرستان شیروان ۴۰۰ هزار هکتار گستره دارد که ۲۹۰ هزار هکتار آن به صورت منابع طبیعی تجدید شونده و ۱۱۰ هزار هکتار مستثنیات قانونی اشخاص شامل زمین های زراعی، باغ، جاده و محدوده روستاها و شهرها است.
https://medplant.ir/?p=32610