×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
کمک به مغز در هوای بدبو

بقلم دکتر مجید انوشیروانی، PhD طب ایرانی

بوهای بد و ناخوشایند می‌توانند عملکردهای شناختی، هیجانی، محاسباتی، تصمیم‌گیری، یادگیری، و حافظه را در مغز دگرگون کنند و موجب بی‌خوابی، تنیدگی، و آشفتگی ریتم‌های زیستی نیز بشوند.‌
برای کاهش اثرات بوهای متعفن بر سیستم عصبی، باید از رایحه‌های ملایم خوشایند و سازگار با مغز بهره برد.‌
نگارنده این بوییدنی‌های طبیعی، ارزان و ساده را برای کاهش اثرات بوی بد بویژه در افراد مضطرب، تحریک‌پذیر و حساس به بو پیشنهاد می‌کند:

بوی خیار رنده‌شده
بوی پوست پرتقال و نارنگی
بوی به
بوی گلاب
بوی تخم گشنیز کف‌مال‌شده یا عرق گشنیز
بوی سبزی ریحان یا عرق ریحان

همچنین شاخه‌ای گل مریم یا گل نرگس در کنار بستر خواب به مغز شما در هنگام خواب نیرو می‌دهد.

نگارنده برمبنای اصول درمان‌شناسی، بوییدن گیاهان تندبوی گرم و خشک و محرک مانند اسطوخودوس یا دارچین را در شرایط تنیدگی و کلافگی پیشنهاد نمی‌کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.