×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
اداره ۴درصد بازار درمان و ۱۰درصد بازار بهداشت کشور توسط طب سنتی در سال ۱۴۰۴

به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی به نقل از  ایسنا، یوسفی، رئیس دانشکده طب سنتی و مکمل مشهد با اشاره به برگزاری همایش طب سنتی و یک دهه فعالیت آکادمیک در سوم و چهارم بهمن‌ماه، اظهار کرد: این همایش ضمن ایجاد هم‌افزایی بین دست‌اندرکاران طب سنتی، زمینه ورود دانشکده طب سنتی را به عرصه بین‌المللی فراهم می‌کند.

رئیس دانشکده طب سنتی و مکمل مشهد  ادامه داد: رونمایی از سند ملی سیمای طب ایرانی در کشور و تحویل این سند به نماینده سازمان جهانی بهداشت، آسیب‌شناسی جریان طب سنتی آکادمیک در کشور در ۱۰ سالگی این نهال نوپا، ترسیم چشم‌انداز و اُفق توسعه طب ایرانی تا سال ۱۴۰۴، تجلیل و نکوداشت از پیشکسوتان و پرچم‌داران حرکت آکادمیک طب سنتی در کشور از دیگر اهداف این همایش است.

وی با اشاره به اینکه «جایگاه طب سنتی و مکمل در دنیا، راهبرد سازمان جهانی بهداشت به طب سنتی و مکمل از جمله محورهای این همایش است»، عنوان کرد: فرصت‌های فراروی نظام سلامت کشور در حوزه طب ایرانی و مکمل، چالش‌های آموزشی، پژوهشی و درمان یک دهه فعالیت آکادمیک طب ایرانی، طب ایرانی فرصت‌ها و چالش‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و فرهنگی از دیگر محورهای همایش است.

یوسفی گفت: رشته طب سنتی ایرانی در سال ۱۳۸۵ به تصویب وزارت بهداشت رسید و در سال‌های ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷، در مقطع کارشناسی‌ارشد دانشجو پذیرفت.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۸۹، مقطع این رشته به دکتری تخصصی ارتقاء یافته و در حال حاضر، ۲۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور، دانشکده یا گروه طب سنتی دارند و طی سالیان گذشته حدود ۶۰۰ نفر از دکتری عمومی به دکتری تخصصی راه یافته که بالغ‌بر ۲۰۰ نفر آن‌ها فارغ‌التحصیل شدند.

یوسفی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکنون ۱۲ دوره دانشجوی طب و داروسازی پذیرش کرده و از هر ۷۵ نفر دانشجو، ۳۹ نفر فارغ‌التحصیل شدند. وی ادامه داد: در حال حاضر، حدود ۳ هزار فرآورده طبیعی و سنتی دارای مجوز از سازمان غذا و دارو وجود دارد که فقط ۵۶ قلم تحت پوشش بیمه است و حتی ویزیت پزشکان طب سنتی با اینکه ابتدا دکتری عمومی را کسب کرده‌اند و در حال حاضر پزشکان عمومی تحت پوشش بیمه هستند، این افراد با وجود تخصص، اما ویزیت آن‌ها تحت پوشش بیمه نیست.

رئیس دانشکده طب سنتی و مکمل مشهد با اشاره به اینکه «ایران در زمینه طب سنتی قدمت زیادی دارد»، ابراز کرد :اما متاسفانه در حوزه بین‌الملل نتوانسته از جایگاه واقعی خود دفاع کند و برای رسیدن به چشم‌انداز خود با تنگناهای زیادی روبه‌روست. وی اظهار کرد: ۵۰ درصد بار سلامت کشور چین برعهده طب سنتی آن است، اما متاسفانه در کشور ما به دلیل سوءاستفاده برخی یا حضور ارگان‌های زیادی در این حوزه و تحریم‌های اقتصادی، ما هنوز به جایگاه واقعی خود دست نیافته‌ایم.

یوسفی ابراز کرد: کتب پزشکان ما همچنان در کشورهای جزو یکی از منابع تدریس است، اما ما در مقایسه با کشورهایی مثل کره، ویتنام و کشورهای اروپایی در زمینه طب سنتی عقب هستیم. وی با بیان اینکه «حوزه طب سنتی جذابیت خاص خود را دارد»، افزود: به همین دلیل بسیاری از افرادی که در این حوزه تحصیلات دانشگاهی ندارند وارد این عرصه شدند که حضور آن‌ها کار را برای پیشرفت علمی دانشکده سخت کرده است.

یوسفی با تاکید بر اینکه «بر اساس چشم‌انداز تا سال ۱۴۰۴، دو درصد بازار باید بازار دارویی گیاهی باشد»، خاطرنشان کرد: علاوه‌بر این تا سال ۱۴۰۴، باید ۴ درصد بازار درمان و ۱۰ درصد بازار بهداشت کشور توسط طب سنتی اداره شود، برای رسیدن به این چشم‌انداز نیازمند ورود به عرصه بین‌الملل هستیم که این همایش و حضور نماینده سازمان جهانی می‌تواند در این عرصه به ما کمک برساند.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.