- نویسنده : میترا زمانی
- 16 اکتبر 2018
- کد خبر 31691
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی مهدی ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت : یکی از آفات عناب، لارو مگس عناب است که حشره بالغ این آفت درون میوه عناب تخمریزی کرده و تغذیه این آفت از گوشت میوه سبب میشود تا ارزش اقتصادی محصول به شدت کاهش یابد.وی افزود: فعالیت زیاد نسل اول این حشره در صورت همزمان شدن با وزش بادهای شدید در تیرماه ممکن است سبب ریزش شدید محصول شود.
این دکترای کشاورزی بیان کرد: لارو مگس عناب پس از تغذیه کافی از میوهها به داخل خاک اطراف درخت نفوذ کرده و پس از طی دوره شفیرگی به حشره کامل تبدیل میشود.ابراهیمی ادامه داد: فعالیت نسل دوم این حشره در خراسان جنوبی معمولا از اواسط مردادماه آغاز میشود و تا اواسط شهریور ماه نیز ادامه مییابد.
وی با بیان اینکه خسارت نسل دوم مگس عناب نسبت به نسل اول شدت کمتری دارد، تصریح کرد: از جمله روشهای مدیریت این آفت میتوان به شخم سطحی خاک اطراف درختان به منظور از بین برده شفیرههایی که مرحله دیاپوز را میگذرانند، یخ آب زمستانه زمین و همچنین استفاده از سموم شیمیایی نظیر دیازینون و فوزالون اشاره کرد که باید در اوایل میوه بندی گیاه مورد استفاده قرار گیرند.
عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهادانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: پارانشیم خوار برگ عناب یکی دیگر از آفات مهم عناب است که به دلیل آسیب رساندن به برگهای عناب سبب کاهش تولید مواد فتوسنتزی شده و علاوه بر کاهش رشد درخت از وزن گیری میوهها نیز جلوگیری میکند.
ابراهیمی تصریح کرد: حشره بالغ این آفت پروانه کوچکی است که تغذیه لاروهای آن از بافت پارانشیم برگ سبب توری شدن برگهای عناب میشود.وی بیان کرد: کنترل نامناسب این آفت میتواند سبب تولید محصول نامناسب و کاهش چشمگیر رشد گیاه شود و در این صورت عمده اندوخته غذایی گیاه به جای افزایش وزن میوههای تولید شده صرف تولید برگهای جدید خواهد شد.
این دکترای کشاورزی خاطرنشان کرد: استفاده صحیح و به موقع از سموم شیمیایی برای کنترل مگس عناب میتواند به میزان زیادی از طغیان این آفت نیز جلوگیری کند.ابراهیمی بیان کرد: با این وجود در صورت مشاهده علائم خسارت بر روی برگهای گیاه بلافاصله باید با آن مبارزه کرد چرا که تاخیر در کنترل این آفت میتواند سبب رشد لاروهایی شود که طول آنها به بیش از یک سانتی متر میرسد و قدرت تغذیه بالایی دارد.
وی اظهار کرد: از دیگر آفات مهم عناب در خراسان جنوبی سنک عناب است که یک آفت مکنده بوده و با تجمع در سطح رویی و زیرین برگها از شیره گیاهی تغذیه میکند.عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهادانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: تراکم نقاط سفید و سیاه رنگ روی برگهای عناب از علائم ظاهری خسارت این حشره است.
ابراهیمی با بیان اینکه فعالیت شدید این حشره سبب زرد شدن برگها و کاهش کیفیت میوه عناب میشود، خاطرنشان کرد: استفاده از برخی سموم سیستمیک در زمان فعالیت حشره روی برگها و همچنین مبارزه با حشره کامل که بر روی تنه درخت عناب زمستان گذرانی میکند از جمله روشهای کنترل این آفت به شمار میآیند.
https://medplant.ir/?p=31691