- نویسنده : میترا زمانی
- 03 آگوست 2018
- کد خبر 31349
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی به نقل از سازمان جهادکشاورزی استان زنجان، مجید قزوینیان اضافه کرد: خشکی یکی از مهمترین عوامل محدود کننده رشد گیاهان در سرتاسر جهان و شایعترین تنش محیطی محسوب می شود که تقریباً تولید ۲۵ درصد اراضی جهان را محدود کرده است. در مقایسه با بسیاری از گیاهان دیگر گیاهان دارویی مقاوم به خشکی می توانند عملکرد قابل ملاحظه ای داشته باشند به طوری که از نظر درآمد و ایجاد اشتغال مقرون به صرفه باشد.ایران رویشگاه اصلی بسیاری از گونههای دارویی با ارزش است به طوری که این گونهها در شرایط طبیعی و یا بارندگی مختصر مواد مؤثره نسبتاً بالایی تولید می کنند.
وی از احداث کلکسیون گیاهان دارویی با کشت حدود ۲۰ نوع گونه دارویی مختلف برای نخستین بار در سطح شهرستان ابهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این کلکسیون با هدف معرفی گونههای دارویی مناسب منطقه در محوطه ساختمان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان احداث شده است.قزوینیان عنوان کرد: در این مجموعه تعدادی از مهمترین گیاهان دارویی قابل کشت در منطقه به دو صورت دیم و آبی معرفی شده است که از جمله آن ها میتوان به زعفران، گلمحمدی، اسطوخودوس، اسفرزه، نعناع فلفلی و آویشن اشاره کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ابهر با بیان اینکه این کلکسیون در حال توسعه است و همه ساله گیاهان دارویی مناسب از مراکز تحقیقاتی منطقه جمعآوری و در آن کشت میشود، ادامه داد: در این گیاهان کم آبی به عنوان عامل تهییج تولید متابولیتهای ثانویه عمل میکند و از این دیدگاه، خشکی میتواند به عنوان یک عامل مثبت در افزایش تولید مواد موثره دارویی در گیاهان دارویی تلقی شود.
قزوینیان بیان داشت: علاقهمندان به کشت گیاهان دارویی میتوانند با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ابهر با نحوهی کشت و پرورش این گیاهان از نزدیک آشنا شوند.
https://medplant.ir/?p=31349