×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : جمعه, ۲۰ مهر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
برداشت ۵۷۰۰ تن گیاه دارویی از ۷۲۶ هکتار اراضی آذربایجان غربی

به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی عزیز امانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: این اراضی شامل ۷۷ هکتار گل محمدی، ۳۰ هکتار بیدمشک، هفت هکتار زعفران، ۱۷۰ هکتار بادرنجبویه و نعنای فلفلی و ۴۱۰ هکتار نیز سماق است. در برخی نقاط نیز کدوی تخم کاغذی، رازیانه، پونه، شوید، گشنیز و گل گاو زبان نیز کشت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آذربایجان غربی به سبب برخورداری از اوضاع جغرافیایی و تنوع آب و هوایی و بارش های مناسب به ویترینی از انواع گیاهان دارویی و منابع طب سنتی تبدیل شده و این استان که یکی از مهمترین رویشگاه های گیاهان دارویی در کشور است از نظر تنوع گیاهان دارویی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

امانی با بیان اینکه بیش از ۲۰ هزار گونه گیاه دارویی در کشور شناسایی شده که ۸۰۰۰ از آنها در این استان می‌روید، اظهارکرد: گیاهان دارویی عمدتا در آذربایجان غربی مصرف شده اما بخشی از عرقیات آن به برخی استانها و کشورهای همسایه نیز صادر می‌شود.

وی تصریح کرد: اغلب مردم آذربایجان غربی از گیاه دارویی برای درمان انواع بیماری‌ها استفاده می‌کنند و رواج این نوع داروهای سنتی جایگاه خاصی در میان مردم به ویژه روستاییان دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: گیاهان دارویی که عمدتا در دشت‌ها، ارتفاعات، کوهپایه‌ها، حاشیه رودها و دره‌ها می رویند در طب سنتی برای درمان پرفشاری خون، سرفه، بیماری‌های گوارشی، بیماری‌های قلبی، سرماخوردگی، تسکین اعصاب، رفع نفخ معده، بیماری‌های پوستی و قندخون کاربرد دارند.

وی ادامه داد: قسمت های مختلف آن از جمله ساقه، ریشه، میوه، پیازچه، برگ، دانه، برگ های تازه، غده زیرزمینی، اندام های هوایی و سرشاخه ها به مصرف می‌رسند و کاربردهای مختلفی از نظر درمانی دارند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: اغلب بومیان استان این گیاهان را در تابستان جمع آوری کرده و پس از خشک کردن در زمستان و سایر ایام سال در غذاها و یا به صورت دم نوش مصرف می‌کنند.

امانی اظهار کرد:جدای از فواید پزشکی و درمانی این گیاهان، کارآفرینی و اشتغالزایی مهم‌ترین جنبه مورد توجه این در کشت و پرورش این گیاهان است به طوری که از کشت این گیاهان تا فرآوری و تبدیل آنها به داروهای گیاهی زمینه مساعدی برای ایجاد شغل فراهم می‌شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.