- نویسنده : میترا زمانی
- 22 جولای 2018
- کد خبر 31301
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی، احمد میرزازاده در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: هیچ رتبهبندی مبنی بر جایگاه استان ما در تولید داروهای گیاهی انجام نشده، با توجه به اینکه معاونت غذا و دارو یک اداره نوپا است، چنین رتبهبندی صورت نگرفته است، اما با توجه به تنوع و گستره گیاهی که در آذربایجان داریم، استان ما جزو ۱۰ استان برتر کشور خواهد بود. همچنین هیچ آماری از گیاهان بومی استان در دسترس نیست و طبق مکاتبهای که با جهاد کشاورزی داشتهایم، این سازمان هنوز اعلام نکرده است که چه گیاه دارویی در استان ما در سطح وسیع کشت شده است و در چه زمینهای پیشرو هستیم.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون در استان ما، سه واحد داروسازی «شهید قاضی»، «زهراوی» و «دانا» مشغول به کار هستند که محصولات گیاهی نیز جزو تولیداتشان است. داروسازی «حکیم مومن» نیز واحدی است که صرفا فرآوردههای گیاهی و طب سنتی تولید میکند.
وی گفت: داروهای گیاهی محدود به استان نبوده و نمیتوان گفت که این دارو صرفاً در استان خاصی تولید میشود، به عنوان مثال داروی آویشن یا کاکوتی در تبریز، اصفهان، شیراز و خراسان می روید، اما ممکن است در میزان ماده موثره متفاوت باشند.
میرزازاده گفت: دستورالعمل واحدهای بستهبندی گیاهان دارویی در حال تدوین است و احتمالاً این واحدها ظرف چند ماه آینده فعالیتشان را آغاز خواهند کرد، اگر بستهبندی و سورتینگ به طور اصولی انجام شود، در تهیهی مواد اولیه داروهای گیاهی مشکلی نخواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: تا کنون در استان ما صادرات مواد اولیه برای تولید گیاهان دارویی اتفاق نیفتاده است، اما سه شرکت داروسازی در استان ما در خصوص فرآوردههای دارویی صادرات داشتهاند.
https://medplant.ir/?p=31301