- نویسنده : میترا زمانی
- 17 جولای 2018
- کد خبر 31260
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، جلال الدین صادقی، روز۲۶ تیر، در جلسه هماهنگی همایش ملی عناب در خوسف، اظهارکرد: جهاددانشگاهی در قالب پروژه دهکده گیاهان دارویی و مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی با تاکید بر محصولات استراتژیک عناب، زرشک و زعفران فعالیتهای گسترده علمی انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه این فعالیتها با هدف تکمیل فرآیند تبدیل دانش به ثروت و پرهیز از موازی کاری است، افزود: تحقیقات جهادددانشگاهی کاربردی، محصول محور و مبتنی بر نیاز بازار است.رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بازه زمانی تحقق اهداف و برنامه های دهکده گیاهان دارویی ۵ ساله تعریف شده است.
وی بیان کرد: در شروع کار، طرح پژوهشی برای معرفی کاربردی گیاهان دارویی و ماندگاری عناب تازه انجام شده و در بررسی های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که مزیت نسبی محصولات استراتژیک زرشک، زعفران و عناب را در استان از دست دادهایم و این محصولات بیشتر به سایر مناطق داخل و خارج کشور جهت تولید صادر می شود و این امر تولیدات این محصولات را از انحصار خراسان جنوبی خارج می کند.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه مهاجرت محصولات استان مشکلاتی اقتصادی برای بخش روستایی و اشتغالزایی رقم می زند، افزود: بخش مدیریتی باید از محصولاتی که اقتصاد منطقه را تامین می کند، حمایت ویژه داشته باشد.
صادقی با بیان اینکه عناب استان بیشتر به صورت فله ای استفاده و صادر می شود، اظهار کرد: در زمینه فرآوردههای عناب و ارزش افزوده کارهای کلیدی میتوان انجام داد.
وی با اشاره به اینکه در مجموعه فعالیت جهاددانشگاهی به فرآوردههایی رسیدهایم که میتواند ارزش افزوده برای این محصولات ایجاد کند، تصریح کرد: برندسازی از عوامل کلیدی است که منطقه را معرفی و اقتصاد استان را پویا کرده و باید اقدامات اساسی تری صورت گیرد.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه عناب در سطح ملی نیز شناخته شده نیست، افزود: برندسازی محصولات استراتژیک استان از جمله برنامههای دارای اولویت در مجموعه جهاد دانشگاهی است.
صادقی خاطرنشان کرد: در این راستا جهاددانشگاهی همایشی با عنوان همایش ملی عناب پیش بینی کرده است که علاوه بر گردآوری پژوهشهای انجام شده در حوزه عناب و پژوهشگران این حوزه، برندسازی را به عنوان هدف دوم دنبال میکند.
وی با بیان اینکه برای برگزاری این همایش نیاز به همراهی و همکاری سازمانهای دخیل در این امر داریم، افزود: پژوهش های محدودی مبتنی بر محصول عناب انجام شده است و در حوزه تجارت و بازاریابی این محصول هیچ فعالیت علمی انجام نشده است. رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: این همایش ملی بر عهده جهاددانشگاهی و بخش استارتاپ و نمایشگاه با مدیریت دانشگاه جامع علمی کاربردی استان برگزار خواهد شد.
https://medplant.ir/?p=31260