- نویسنده : میترا زمانی
- 29 آوریل 2018
- کد خبر 30895
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مقاله: تأثیر والرین بر علائم اضطراب و افسردگی دوران یائسگی زنان مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرکرد
افسانه کاظمیان ۱، ندا پروین۲، زیبا رئیسی دهکردی۲
۱– ۱– مربی، عضو هیأت علمی، مرکر تحقیقات جامعه نگر پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران ، kazemian_afsane@yahoo.com
۲– ۱– مربی، عضو هیأت علمی، مرکر تحقیقات جامعه نگر پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده:
مقدمه: اضطراب و افسردگی از علائم شایع یائسگی هستند. زنان بویژه در این سنین بطور فزایندهای مایل به درمان با استفاده از ترکیبات گیاهی و مکملهای تغذیهای هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر والرین (سنبلالطیب) بر علائم اضطراب و افسردگی دوران یائسگی زنان مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرکرد انجام شد.
روش بررسی: این کار آزمایی بالینی دوسوکور در زنان مراجعهکننده به مرکز بهداشتی درمانی شهرکرد انجام گرفت. حجم نمونه در این مطالعه ۴۸ نفر زن ۶۲-۴۵ ساله واجد شرایط بود که به شکل تصادفی در دو گروه شامل ۲۹ نفر در گروه والرین و ۱۹ نفر گروه پلاسبو قرار گرفتند. اطلاعات از طریق پرسشنامه ویژگیهای فردی، مقیاس اضطراب هامیلتون و افسردگی بک قبلو دوماه پس از درمان تکمیل شد. دادهها با استفاده از آزمونهای مان ویتنی و ویلکاکسون با استفاده از نرمافزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
نتایج: براساس یافتههای مطالعه، دو گروه از نظر شدت علائم اضطراب و افسردگی در ابتدای مطالعه تفاوت معناداری نداشتند
(۰۵/۰ P>)، در حالیکه پس از مداخله وضعیت بیماران از نظر علائم اضطراب و افسردگی در گروه والرین به شکل معناداری کمتر از گروه پلاسبو بود (۰۰۱/۰=P).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که والرین جهت کاهش علائم اضطراب و افسردگی دوران یائسگی مؤثر بوده و میتواند به عنوان یک درمان آلترناتیو مد نظر باشد.
برای دریافت مقاله روی دکمه دانلود کلیک کنید
https://medplant.ir/?p=30895