- نویسنده : میترا زمانی
- 23 دسامبر 2017
- کد خبر 30039
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مقاله : شناسایی، اهلیکردن و مقایسۀ عملکرد نژاد بومی قارچ صدفی (Pleurotus spp) با نژاد تجاری
نویسندگان
فاطمه رئیسی۱؛ غلام علی پیوست۲؛ معظم حسن پور اصیل۲؛ جمال علی الفتی ۳؛ سید اکبر خداپرست۴
۱کارشناس ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان
۲استاد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان
۳استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان
۴دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه گیلان
چکیده
در این پژوهش ابتدا دو نژاد قارچ صدفی که از نظر صفات ظاهری تفاوت نشان میدادند از جنگلهای گیلان جمعآوری و سپس در محیط کشت MEA کاشته شدند. پس از تکمیل رشد میسیلیوم در ظروف کشت، اسپان قارچ تهیه و کشت قارچ در بستر کاه برنج انجام شد. درنهایت پس از برداشت محصول، شناسایی گونههای وحشی با استفاده از روش PCR و روشهای میکرو و ماکروسکوپی صورت گرفت. بر این اساس گونههای شناساییشده شامل Pleurotus ostreatus و Pleurotus pulmonariusبودند. نتایج این پژوهش نشان داد که کوتاهترین زمان تشکیل پینهد مربوط به نژاد تجاری فلوریدا (۸/۱۴روز) و بیشترین میزان پروتئین (۲۴/۲۶ درصد) و نیتروژن (۷۷/۹ درصد) مربوط به نژاد استراتوس بود. در سایر صفات اندازهگیری شده تفاوت معناداری بین نژادهای مختلف وجود نداشت.
https://medplant.ir/?p=30039