- نویسنده : میترا زمانی
- 17 آگوست 2017
- کد خبر 29264
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مهرداد بوستانی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با بیان مطلب بالا افزود: ۵۰ گونه شاخص گیاهان دارویی در فارس میروید که با هدف بهرهگیری از این ظرفیت، توسعه کشت این گیاهان در ۱۱ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی در دستور کار قرار گرفته است.
وی یادآور شد: توسعه کشت گیاهان دارویی با حفظ بافت عرصههای طبیعی و کمترین آسیب به این منابع ملی انجام خواهد گرفت. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: سطح آتشسوزیها در عرصههای طبیعی فارس از ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۸۴ درصد کاهش داشته است.
بوستانی افزود: پارسال از ابتدای سال تا زمان مشابه، ۱۹۴۵ هکتار از اراضی منابع طبیعی در فارس دستخوش حریق شد که این رقم امسال با همکاری مردم و گروههای مردمنهاد و در نتیجه همکاریهای دستگاههای مختلف و آموزشهای عمومی به ۳۱۳ هکتار در مدت مشابه کاهش یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس همچنین گفت: ۸۰ درصد آتش سوزیهای منابع طبیعی در فارس بر اثر سهلانگاری و غیرعامدانه است و از این رو، آموزشهای همگانی در زمینه صیانت از منابع طبیعی میتواند گامی اثربخش در هوشیاری افراد در زمان حضور در طبیعت و جلوگیری از دامنزدن به آتش سوزی باشد.
بوستانی از مبارزه با خشکیدگی درختان بلوط ناحیه زاگرس به عنوان یکی از دستورکارهای این اداره کل در سالهای گذشته یاد کرد و گفت: از سال ۸۶ این پدیده آغاز شد و میتوان گفت که امروز با همکاری مشترک با مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی فارس و دانشگاه شیراز، خشکیدگی درختان بلوط در فارس تحت کنترل است.
وی در ادامه با اشاره به مهار سیلابهای ناشی از بارندگیهای مستمر اواخر بهمن پارسال در طرحهای آبخیزداری فارس گفت: این موفقیت با بهرهگیری از تجربیات سیل سال ۱۳۶۵ حاصل شد و کارشناسان این اداره کل با اجرای طرحهای آبخیزداری، مانع از بروز خسارتهای جدی به مردم فارس شدند و بندها و سدهایی که در نقاط مختلف فارس در چارچوب طرح آبخیزداری ایجاد شدهاند، در سال زراعی کنونی ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب را به سفرههای آب زیرزمینی هدایت کردند.
https://medplant.ir/?p=29264