- نویسنده : آزاده حیدرآبادی
- 31 جولای 2017
- کد خبر 29170
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن منابع و مراتع فراوان و مستعد در حوزه منابع طبیعی مکانی مستعد برای کشت گیاهان دارویی است و تنها در منطقه دنا بیش از یک هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی وجود دارد که ۵۰ گونه آن خاص این استان و به عنوان گونههای اندمیک منطقه دنا هستند.
گیاهان و گونههای گیاهی منحصر به فرد استان به تنهایی از ۴۵ کشور دنیا بیشتر است و همین موضوع ظرفیت بزرگی برای استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار میرود که با استفاده از این گونههای گیاهی میتوان توسعه استان را رقم زد.
اما گیاه آنغوزه ظرفیتی بالقوه برای استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار میرود که این گیاه علاوه بر خواص دارویی دارای کاربردهای اقتصادی چشمگیری در صنعت داروسازی است و علیرغم اینکه در سالهای گذشته برداشت بیرویه آنغوزه این گیاه مفید را در معرض خطر انقراض قرار داد اما با تلاش مسؤولان و همکاری مردم در سطح قابل توجهی این گیاه کشت شد.
گیاه آنغوزه گنجی طلایی در استان محسوب میشود اما به دلیل نبود صنایع لازم آنغوزه کهگیلویه و بویراحمد برای فرآوری و بستهبندی به کشور امارات صادر میشود و بعد از طی این مراحل به نام محصول کشور امارات به کشورهای اروپایی از جمله آلمان و کشورهای آسیایی صادر میشود در حالی که انتظار میرود مسؤولان کهگیلویه و بویراحمد بعد از تدوین سند گیاهان دارویی برای فرآوری و صادرات این محصول در خود استان چارهاندیشی کنند.
گودرز باقری معاون منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت دارویی و اقتصادی گیاه آنغوزه به خبرنگار فارس گفت: در ۳۲ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی احیاء و توسعه گیاه آنغوزه صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: در صورت برداشت سالانه ۵ تن از گیاه آنغوزه سود خوبی حاصل استان میشود که انتظار میرود با همکاریمسؤولان استان تمامی مراحل این محصول در خود استان انجام گیرد.
اما غلامحسین صفایی بهرهبردار نمونه کشوری سال ۹۵ در خصوص بهرهبرداری از گیاه آنغوزه گفت: در صورت حمایت مسؤولانسالانه میتوانیم ۱۰ تن گیاه آنغوزه برداشت کنیم و این ظرفت خوبی برای استان به شمار میرود.
وی خواستار ارائه تسهیلات کمبهره به بهرهبرداران شد و افزود: بانکهای استان از بهرهبرداران حمایت کنند تا بتوانیم از ظرفیتهای گیاهی و دارویی کهگیلویه و بویراحمد بهترین استفاده را انجام دهیم.
صفائی با اشاره به اینکه توان تولید عسل آنغوزه در استان وجود دارد، گفت: این محصول استان به امارات صادر و در آنجا بعد از فرآوری با نام این کشور به کشورهای اروپایی از جمله آلمان صادر میشود و حتی ترشی این گیاه به هند صادر میشود.
همچنین سهراب بنام مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی با اعلام حمایت از سرمایهگذاران و بهرهبرداران گیاهان دارویی گفت: نگاه صادراتی به حوزه گیاهان دارویی ضروری است و این حوزه فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال است
این مسؤول افزود: سابقه فعالیت سنتی در حوزه کشت گیاهان دارویی در استان وجود دارد و با ورود به این حوزه شرکتهایی مانند زرد بند و سینره ایجاد شده که فعالیتهای خوبی را انجام دادهاند.
اما مجید محنائی معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ظرفیت خوب کهگیلویه و بویراحمد در حوزه گیاهان دارویی گفت: بستر فرآوری و صادرات گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد فراهم شود و از بهرهبرداران و سرمایهگذاران در این زمینه حمایت شود.
این مسؤول افزود: کمیتهای متشکل از اتاق بازرگانی، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و صنعت و معدن تشکیل و اقدامات لازم برای استفاده هر چه بهتر از گیاهان دارویی به خصوص گیاه آنغوزه شود.
https://medplant.ir/?p=29170