- نویسنده : میترا زمانی
- 14 ژانویه 2017
- کد خبر 27636
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی، علیرضا احمدی اسکویی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای احیا و توسعه گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی استان و در سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، با مشارکت جوامع محلی احیا و توسعه گیاه دارویی و صنعتی باریجه در سطح ۱۵۰ هکتار در رویشگاه های باریجستان درق و کوه خمبی شهرستان گرمه به صورت کپه کاری با بذر باریجه آغاز شده است.
وی با بیان اینکه گیاه دارویی باریجه دارای خواص متعدد دارویی، بهداشتی، صنعتی و نظامی بوده که ارزش های صادراتی فراوان و کاربردهای متعددی را دارد گفت: شرایط اقلیمی و اکولوژیکی مناسب و به تبع آن تنوع گیاهان دارویی این استان تاثیر به سزایی در ارتقای بهداشت و سلامت جامعه، اشتغال، درآمدزایی و ارزآوری دارد.
احمدی اسکویی با بیان اینکه امسال۴ تن شیره گیاه باریجه در سطح ۴۳۲ هکتار از مراتع شیروان ، بجنورد، گرمه ، مانه و سملقان برداشت شد افزود: در سال ۹۵ با اجرای عملیات بهره برداری باریجه شرایط اشتغال ۶ هزار نفر روز به مدت ۲ ماه ایجاد شده است.
به گفته کارشناس مسئول گیاهان دارویی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با حفظ و احیا این گیاه بومی در منطقه می توان زمینه های اشتغالزایی در خصوص بهره برداری و فرآوری آن را فراهم کرد.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
https://medplant.ir/?p=27636