به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی، حسین لطفعلی زاده در گفتوگو با ایسنا گفت: راهاندازی اتحادیه با ساختار فنی و تخصصی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان گیاهان دارویی، معطر و رنگزا و عطاریهای استان راهکاری تاثیرگذار در توسعه گیاهان دارویی است.
وی تشریح کرد: برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی در سطوح کارشناسان، بهرهبرداران، کشاورزان و عطاران در زمینههای تولید، انبار، نگهداری و عرقگیری، اسانسگیری و تولید فرآوردههای گیاهان دارویی، معطر و رنگزا از الزامات ضروری برای بهره گیری و افزایش استفاده از گیاهان دارویی است.
لطفعلیزاده با اشاره به نقش روشهای نوین اصلاح نبات در تکثیر گیاهان دارویی ادامه داد: محققان عدم بهکارگیری روشهای نوین اصلاح نباتات و کشت بافت برای تکثیر و تولید گونههای گیاهی دارویی، معطر و رنگزا را از مشکلات توسعه کشت گیاهان دارویی می دانند.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی از لزوم اطلاع رسانی برای اهمیت گیاهان دارویی درحفظ سلامت جامعه گفت و یادآور شد: لزوم اطلاعرسانی تخصصی و عمومی از اهمیت و نقش گیاهان دارویی، داروهای گیاهی و طب سنتی در حفظ سلامت و درمان جامعه احساس میشود.
وی افزود: نبود استانداردهای تولید، فرآوری، بستهبندی و نگهداری گیاهان دارویی، معطر و رنگزا را باید از مشکلات بنیادین در توسعه کشت و تولید گیاهان دارویی بدانیم.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی عنوان کرد: با برطرف شدن کمبود اعضای هیات علمی، دانشکده طب سنتی در تخصص طب سنتی تواناتر خواهد شد.
وی افزود: با توجه به وجود مشکلات بیان شده، مرکز تحقیقات کشاورزی استان زیر نظر استانداری آذربایجان شرقی اقدام به تشکیل “ستاد فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی” در استان کرد تا راهبری این فعالیتها را در استان برعهده گیرد و با توجه به گستردگی مسائل و مشکلات لازم بود همه نهادها و متخصصان درگیر در این مسایل در این ستاد عضویت داشته باشند.
لطفعلی زاده خبر از احداث باغ گیاهان معطر و دارویی داد و تاکید کرد: با دعوت از این افراد و تشکیل جلسات هم اندیشی متعدد قدمهای مناسبی در جهت ساماندهی و فرهنگسازی گیاهان دارویی در استان برداشته شده است به عنوان مثال احداث باغ گیاهان معطر و دارویی در پارک ایل گلی تبریز که کارهای آمادهسازی محل آن به اتمام رسیده و کشت آن از عید آغاز خواهد شد.
https://medplant.ir/?p=24977