به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی به نقل از ایرنا، مدیر کل موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایجاد ذخیره گاههای ژنی گیاهی جزو برنامه های سازمان محیط است و تلاش می کنیم هرچه زودتر به بهره برداری برسد.
ˈ شهاب الدین منتظمی ˈ افزود: از آنجا که ایجاد ذخیره گاه های ژنی گیاهی کاری بسیار دقیق و حساس است از این رو به مطالعات دقیق و علمی نیاز دارد.
وی اظهار داشت: باید زیرساخت ها شناسایی شوند و مطالعه و مورد ارزیابی قرارگیرند تا لطمه ای به ژن های گیاهانی که در آن مکان نگهداری می شوند وارد نشود.
وی اظهار داشت : شناسایی و اقدامات کارشناسی برای ایجاد این ذخیره گاه های ژنی هم برای حفاظت از گونه های گیاهی نیازمند حمایت و هم برای پروژه های تحقیقاتی در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد که امیدواریم به زودی این اقدام عملیاتی شود.
وی گفت: با توجه به نیازهایمان در حوزه تنوع زیستی گیاهی و اهمیت موضوع ، ایجاد ذخیره گاه برای حفاظت از آنها الزامی است تا بتوان از آنها هم بهره برداری علمی کرد و هم اینکه از گونه های در معرض خطر انقراض حفاظت کرد.
منتظمی افزود : دراین ذخیره گاه گونه های گیاهی که در معرض انقراض و تهدید هستند نگهداری می شوند تا در زمان نیاز از آنها استفاده شود.
وی با بیان اینکه لازمه انجام این کار مطالعات دقیق است گفت: این کار به یک مطالعه دقیق و کاملا علمی نیاز دارد تا مشخص شود که این گونه ها چگونه در معرض خطر قرار گرفته اند و اینکه چگونه حفاظت شوند که خوشبختانه تمام این ظرفیت های علمی در کشور ما وجود دارد.
مدیر کل موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیک سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: در حال حاضر اعداد مختلفی برای تعداد گونه های گیاهی در معرض خطر انقراض اعلام می کنند که شمارش و ارزیابی دقیق گونه ها جزو برنامه های در دست اقدام سازمان حفاظت محیط زیست است.
https://medplant.ir/?p=2309