نام فارسی: بادام
نام انگلیسی: Almond
نام علمی: Prunus dulcis
خانواده: Rosaceae
خواص درمانی: مغز و روغن بادام (شیرین): ضد سرطان از جمله سرطان پروستات، روده و دهانه رحم، ضد آلزایمر، ضد کمخونی، ملین و رفع التهابات رودهای، کاهشدهنده کلسترول بد LDL، کاهشدهنده چربی و کمک به لاغر شدن، کاهشدهنده سنگ کیسه صفرا، کاهشدهنده دیابت و قند خون، محرک سیستم ایمنی بدن، مقوی ماهیچههای بدن، متعادل نمودن فشار خون، افزایش حافظه، افزایش قوای جسمی، تقویت عملکرد ریه و دستگاه تنفسی، جلوگیری از پوکی استخوان و دندانها.
- استفاده از روغن بادام به صورت موضعی: سبب التیام التهابات و سوختگیهای پوست، کاهش خارش، تسکین و نرمکنندگی برای پوستهای خشک و دارای اگزما.
ماده مؤثّره: روغن، گلوکزیدهای سیانوژنیک، آمیگدالین و اسیدهای چرب، مانند: اسیدلینولئیک و اسیدپالمتیک؛ ویتامینهایی مانند: آهن، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، روی، مس، پتاسیم، E، B2، سلنیوم، پروتئین، فیبر و کربوهیدرات میباشد.
اندام مورد استفاده: مغز بادام.
اشکال دارویی موجود: مغز بادام به صورت خوراکی و روغن بادام.
نکات مهم: روغن بادام تلخ به علت داشتن گلوکزیدهای سیانوژنیک برای استفاده خوراکی سمّی میباشد و استفاده تنها برای مصارف موضعی میباشد.
پونه پورامینی (کارشناس ارشد گیاهان دارویی)
منبع: ۱- گیاهان دارویی و گیاه درمانی، تالیف دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، انتشارات دنیای تغذیه، تابستان ۱۳۸۹.
۲- سایت ویکیپدیا، دانشنامه آزاد، بادام.
https://medplant.ir/?p=22282