مدیرکل فرآوردههای طبیعی و سنتی غذا و دارو با بیان اینکه نبود مواجهه علمی، قانونی و منظم با سوءاستفاده از برند داروهای گیاهی و درمانی سنتی توسط برخی افراد سودجو منجر به رشد افسار گسیخته آسیب های حاصل از عرضه این محصولات شده است، گفت: برخی از متصدیان گیاهان دارویی در برخی موارد به عنوان حربه حتی درخواست ارائه آزمایشات بالینی و سونوگرافی از مراجعه کنندگان را دارند.
دکتر امیرحسین جمشیدی با بیان اینکه اقبال عمومی مردم به استفاده از داروهای گیاهی و درمان سنتی، زمینه گسترده سوء استفاده را توسط برخی افراد سودجو ایجاد کرده است، گفت: در حال حاضر در کشور ما سوءاستفاده از برند داروهای گیاهی و درمانی سنتی توسط برخی افراد سودجو در عطاری ها، وضعیت عرضه دارو را با چالش های فراوانی روبرو کرده است که عدم مواجهه علمی، قانونی و منظم با این معضل منجر به رشد افسار گسیخته آسیب های حاصل از عرضه این محصولات می نماید.
وی در ادامه به عرصه های غیرمجاز فعالیت فروشندگان گیاهان دارویی نیز اشاره کرد و فروش داروهای گیاهی، شیمیایی و مکمل های دارویی و رژیمی، انجام تبلیغات گمراه کننده و نصب تابلوی تبلیغاتی خارج از ماهیت صنف مربوطه را از جمله آنها دانست.
جمشیدی درخواست ارائه آزمایشات بالینی، سونوگرافی و موارد مشابه را از دیگر حربه های برخی از متصدیان گیاهان دارویی به منظور کسب در آمد بیشتر و ارتقاء جایگاه فعالیت مربوطه، بر شمرد و اظهار داشت: اینگونه نمایش ها صرفا به دلیل این است که مشتریان تصور کند فروشنده براساس علائم مربوطه اقدام به تجویز دارو کرده است.
مدیرکل فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، به برخی اشتباهات در انجام حجامت، تزریقات، معاینات پزشکی خاص و اشاره کرد و گفت: اقدام به مواردی از این قبیل توسط افراد غیر کارشناس، در بعضی موارد مراجعین را با خطرات جانی جبران ناپذیری مواجه کرده است.
https://medplant.ir/?p=22227