وی گفت: در صورت ساماندهی تولید، بستهبندی و ایجاد صنایع تبدیلی جانبی، تبریز میتواند به یکی از قطبهای تولید و صادرات گیاهان دارویی تبدیل شود.
اسکندری تصریح کرد: با توجه به شناسایی۳۲۰ گونه گیاهان دارویی در استان میتوان گفت که ظرفیتها و قابلیتهای ویژهای در زمینه گیاهان دارویی در منطقه وجود دارد.
وی با بیان اینکه برای ایجاد گلخانههای کشت گیاهان دارویی به متقاضیان امر زمین واگذار میکنیم، افزود: با توسعه کشت گیاهان صنعتی و دارویی در سطح شهرستان تبریز ضمن ایجاد شغل برای فارغالتحصیلان میتوان مانع تخریب عرصههای جنگلی و مرتعی شد.
اسکندری با بیان اینکه گیاه دارویی سنبلالطیب یا علف گربه ( Valeriana officinalis) در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در بخش خسروشاه این شهرستان کشت شده، گفت: سنبلالطیب گیاهی است که بوتهای استوار و چند ساله دارد، ساقه آن تا ارتفاع دو متر بالا میرود و در اروپا و بخشهایی از آسیا میروید.
اصغر نقشی کارشناس گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با اشاره به اینکه گیاه دارویی سنبلالطیب یا علف گربه دارای ریشهای کوتاه و بوتهای با ارتفاع بین۵۰ تا ۱۵۰سانتیمتر است، اظهار کرد: ریشه این گیاه در طب سنتی ایران دارای ارزش دارویی است که از ریشه آن به صورت تازه، یا خشک و یا عرق آن به عنوان آرامبخش اعصاب، خوابآور، ضد تشنج، ضد اسپاسم، کاهش دهنده فشار خون، درمان افسردگی، هضمکننده غذا و ضد دلپیچه استفاده میشود.
وی تصریح کرد: نام علف گربه برای این گیاه ناشی از ویژگی آن است که گربهها را به خود جذب میکند و نوعی اثر روانگردان در آنها دارد، این خاصیت به دلیل وجود آکتینیدین در عصاره این گیاه است که به فرومونهای بدن گربهها شباهت دارد و اثر مشابهی نیز بر روی موشهای صحرایی دارد.
https://medplant.ir/?p=2202