نام فارسی: انگور
نام انگلیسی: Grape
نام علمی: Vitis vinifera
خانواده: Vitaceae
خواص درمانی: ضد ویروس تبخال، ضد قارچ، ضد باکتری، ضد عفونیکننده، ضد تومور، ضد سرطان، ضد زخمهای داخلی، ضد التهاب، ضد آلزایمر، ضد درد، ضد زخمهای داخلی، ضد هموروئید و واریس، جلوگیری از لختهشدن خون، افزایشدهنده قوای جنسی، ملین، ادرارآور، خلطآور، مسهل، مقوی قلب، مقوی معده، محافظ قلب، محافظ پوست در برابر اشعهها(ضد آفتاب)، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهشدهنده قند خون، کاهشدهنده کلسترول.
- خواص درمانی عصاره و روغن دانه انگور: ضد سرطان، ضد التهاب، ضد آلزایمر، ضد چسبندگی پلاکتهای خون، ضد آرتریت، ضد حساسیت، ضد هیستامین، ضد آسم، ضد پوسیدگی دندان، محافظ کبد، کاهشدهنده کلسترول خون، پاککنندگی پوست و محرک ایمنی بدن.
ماده مؤثّره: مواد موجود در آب و میوه انگور: کربوهیدرات، قند، کالری، اسیدهای آلی مانند: اسید تارتاریک، کربوکسیلیک، مالیک و سیتریک؛ ویتامین C؛ کروم، پتاسیم، آنتوسیانین، فلاونوئید، تانن، پکتین و اینوزیتول.
- مواد موجود در دانه انگور: اسیدهای چرب ضروری، ویتامین E، عصاره دانه حاوی موادی مانند: اپسیلون وینیفرین و مخلوطی از ویتیسین A و سیس ویتیسین A، تانن و پروسیانیدین.
اندام مورد استفاده: میوه تازه یا خشک انگور (مَویز و کشمش)، آب انگور، روغن دانه انگور.
اشکال دارویی موجود: میوه تازه یا خشک انگور، آب انگور، روغن دانه انگور. از روغن دانه انگور در بسیاری از کرمهای درمانکننده و تقویتکننده پوست استفاده میشود.
نکات مهم: عوارض جانبی برای میوه انگور گزارش نشده است.
پونه پورامینی (کارشناس ارشد گیاهان دارویی)
منبع: ۱- گیاهان دارویی و گیاه درمانی، تالیف دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، انتشارات دنیای تغذیه، تابستان ۱۳۸۹.
۲- سایت ویکیپدیا، دانشنامه آزاد، میوه انگور.
https://medplant.ir/?p=21993