بسیاری از افراد تمایل دارند در افطار نان و پنیر همراه با خیار و گوجهفرنگی یا هندوانه مصرف کنند در حالی که محققان طب سنتی مصرف پنیر را با مصلح غذایی آن توصیه میکنند.
دکتر محمد فصیحی دستجردی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری سلامانه با اشاره به این مساله گفت: «روزهداران حتما در افطار پنیر را با سیاهدانه یا همراه با گردو و سبزیخوردن بخورند چون خوردن پنیر بهتنهایی یا با خیار و گوجهفرنگی و هندوانه به دلیل اینکه سردی است به تدریج باعث ایجاد ضعف در فرد روزهدار و مشکلات گوارشی میشود.»
وی استفاده از مواد غذایی گرم را در وعده افطار توصیه کرد و گفت: «خرما، گردو، حلوا ارده، عسل، شلهزرد، سوپ و آش شلهقلمکار خوراکیهای گرمی هستند که مصرف آنها در وعده افطار در حد متعادل توصیه میشود. با توجه به اینکه مصرف گرمیها ضعف ایجادشده در طول روز را رفع میکند، تاکید بر این است که روزهداران حتما با گرمیها روزه خود را افطار کنند.»
این محقق طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف ماست در افطار یا سحر خیلی مناسب نیست، توضیح داد: «همانطور که خوردن پنیر به تنهایی با نان یا همراه با خیار، گوجهفرنگی یا هندوانه باعث ایجاد ضعف در روزهدار میشود و فرد نمیتواند تا آخر ماه رمضان به خوبی روزه بگیرد، خوردن ماست هم از نظر طب سنتی توصیه نمیشود و برای دریافت کلسیم، پیشنهاد میشود روزهداران قبل از خواب یک لیوان شیر گرم یا ولرم را با شیره انگور بخورند تا احساس ضعفی هم که در طی روز به دنبال روزهداری برای فرد ایجاد شده، رفع شود.»
فصیحی مصرف شیر گرم با شیره انگور را به مبتلایان به کمخونی توصیه کرد و گفت: «نوشیدن شیر با شیره انگور باعث میشود جذب آهن و کلسیم غذا به خوبی صورت بگیرد از این رو مصرف این نوشیدنی به افرادی که دچار کمبود کلسیم و آهن و همچنین مبتلا به پوکی استخوان هستند، پیشنهاد میشود.»
این مدرس طب ایرانی اسلامی در نهایت تاکید کرد: «کسانی که با مصرف شیر، دچار مشکلات گوارشی میشوند بهتر است مقدار بسیار کمی شیر را با شیره انگور مخلوط کنند یا فقط از ترکیب آب گرم و شیره انگور این نوشیدنی را تهیه و مصرف کنند. در ضمن مصرف شیره انگور برای مشکلات گوارشی مفید است.»
https://medplant.ir/?p=21437