×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : دوشنبه, ۱۶ مهر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

مقدمه: مادر بزرگ‌ من با خواص گیاهان آشنا بود. می‌دانست وقتی گلودرد دارم باید آویشن دم کند. می‌دانست برای تقویت قلب پدر عرق بیدمشک مناسب است. مادر‌بزرگ با کنگر، خورش خوشمزه‌ای می‌پخت و می‌دانست که رازیانه و مریم ‌گلی به چه دردی می‌خورند. مادر بزرگ گل گاوزبان را در بطری کوچکی نگه می‌داشت و می‌دانست چه قدر گون‌ها مهم هستند. حالا چرا ما این همه با گیاهان ناآشناییم، نمی‌دانم.

دوچرخه

شاید  خبر افتتاح یک موزه‌ی گیاه‌شناسی خبر خوبی باشد،فرصت مناسبی برای دیدن گنج‌های سبز سرزمین‌مان. می‌دانید سرزمین ما چه‌قدر تنوع گیاهی دارد و چه گیاهان دارویی با ارزشی در این خاک می‌روید؟

در این موزه ۶۰۰ گونه‌ی گیاهی خودرو از مناطق گوناگون کشور گردآوری شده است. البته در داخل سالن گیاهان بر اساس نواحی فیتوجغرافیایی (جغرافیای گیاهی کشور) تقسیم شده‌اند. این نواحی شامل ناحیه‌ی هیرکانی، ناحیه‌ی ایران- تورانی و ناحیه‌ی خلیج فارس- عمانی می‌شوند و حداقل ۵۰ گونه‌ی اندمیک (بومی) نیزدر بین گیاهان به‌چشم می‌خورد. در یک روز اردیبهشتی زیبا به موزه‌ی دارآباد می‌رویم،‌ روزی که طاووس‌ها پر‌هایشان را باز کرده‌اند و مارهای پیتون محوطه، خمیازه می‌کشند.

اصلان نعمتی کارشناس موزه می‌گوید:

«گیاهان این موزه را دکتر علی مازوجی و  ولی‌الله مظفریان، از استادان برجسته‌ی گیاه‌شناسی، جمع‌آوری و شناسایی کرده‌اند. این‌ گیاهان از نقاط دور و نزدیک  کشور جمع‌آوری شده‌اند.»

این کارشناس می‌گوید:«در این موزه سعی می‌کنیم به بچه‌های کوچک هم، گیاهان، اهمیت‌ آن‌ها و کاربردشان در زندگی روزمره  را نشان ‌دهیم. هرچند مخاطبان اصلی  این موزه بیش‌تر علاقه‌مندان به گیاهان و دانشجویان هستند.»

او می‌گوید:«این موزه راه آشنایی با گیاهان ایران را به‌روی علاقه‌مندان باز می‌کند. ایران سرزمینی است که گیاهان دارویی بسیار مهمی دارد. ما فقط  ۴۰۰ گونه‌ی گیاهی  در کهگیلویه و بویراحمد داریم و این یک ثروت بی‌نظیر برای کشور ما محسوب می‌شود. چهار فصل بودن میهن ما باعث تنوع گیاهی کشور شده است.»

نعمتی درباره‌ی خشک کردن گیاهان می‌گوید:«برای خشک کردن این گیاهان به دمای ۳۵ درجه نیاز است و نباید نور خورشید مستقیم باشد. حدود شش یا هفت روز طول می‌کشد تا گیاهان خشک شوند. البته می‌توان این گیاهان را لای روزنامه  هم خشکشان کرد.»

 او می‌گوید:«صنایعی مثل زنبورداری هم نقش مهمی در گرده‌افشانی و زیاد شدن گل‌ها و گیاهان دارند. ما با توسعه‌ی زنبورداری به نوعی، به ازدیاد گیاهان هم کمک می‌کنیم.»

دوچرخه

عباس امیری  کارشناس ارشد باغبانی و از کارشناسان موزه، درباره‌ی این که آیا در کشور ما به‌خاطر آلودگی محیط زیست، نسل گونه‌های گیاهی هم مثل جانواران در حال انقراض است یاخیر؟ می‌گوید:« ما کشوری چهار فصل هستیم و خوشبختانه این نوع آب و هوا باعث شده گونه‌های زیادی از گیاهان را داشته باشیم. خوشبختانه این اتفاق نیفتاده است و گونه‌ای منقرض نشده، البته تخریب محیط زیست معلوم است  بر رشد  و تنوع گیاهان  تأثیر منفی می‌گذارد.»

  1. فتوکیان

    با سلام. این موزه در کجا است

    • سردبیر

      با سلام
      این موزه در مجموعه حیات وحش دارآباد تهران قرار دارد.

  2. اکبری

    سلام، آدرس این موزه در خبر درج نشده.
    امکان داره آدرس را هم درج فرمایید.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.