دکتر عبدالله قاسمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: غربال گیری ۱۶ عصاره و اسانس گیاهان دارویی و معطر بومی چهارمحال و بختیاری بر کنترل باکتریهای استرپتوکوکوس، لاکتوکوس از عوامل عفونتزای دستگاه تنفسی ماهیان سردابی بررسی شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد افزود: نتایج بررسیهای آزمایشگاهی نشان داد ترکیبی از عصارههای سه گونه گیاهی مُورد، آویشن دنایی و مرزه بختیاری، خاصیت ضدباکتریایی قوی علیه این باکتریها دارند.
دکتر عبدالله قاسمی گفت: پس از این مرحله تاثیر ضد میکروبی این عصارههای استخراجی در مزارع پرورش ماهی آلوده به باکتریهای عفونتزا بررسی و نتایج آن با اثر آنتیبیوتیک رایج شیمیایی به نام اریترومایسین مقایسه شد.
به گفته وی، آزمایشها نشان داد عصارههای گیاهان دارویی بررسی شده باعث درمان ۹۰ درصد ماهیان سردابی دچار عفونت دستگاه تنفسی شده است درحالی که اریترومایسین فقط ۵۰ درصد ماهیها را از عفونت نجات داده است.
وی خاطرنشان کرد: دسترسی آسان به مواد اولیه، هزینه کم تولید، اثربخشی قویتر از مزایای ساخت آنتیبیوتیکهای گیاهی به جای نوع شیمیایی آن به ویژه اریترومایسین است.
رئیس دانشگاه آزاد شهرکرد افزود: این داروی طبیعی علاوه بر خاصیت ضد میکروبی، تقویت کننده دستگاه ایمنی و بهبود دهنده کیفیت بافتهای بدن ماهیان سردابی(قزل آلا) از نظر جنبههای تغذیهای و خوراکی میشود.
به گزارش ایسنا، نتایج این تحقیق در مجلات علمی کشور آلمان و همچنین کنگره گیاهان دارویی به چاپ رسید.
https://medplant.ir/?p=20154