به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایرنا، بهروز گنج خانلو افزود: گیاه باریجه از گیاهان مهم دارویی، صنعتی و بهداشتی بوده و در سطح وسیعی از مناطق کوهستانی و ییلاقی استان زنجان رشد می کند.
وی یادآورشد: سال جاری ۱۵ هزار بوته این گیاه دارویی در نهالستان کوشکن شهرستان زنجان توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان کشت شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: پاییز سال گذشته در روستای قزل تپه از توابع شهرستان زنجان ۱۰ هزار بوته گیاه دارویی باریجه با مشارکت زنان این روستا جهت تولید نهال این گیاه دارویی کشت شده است.
گنج خانلو از انتقال ۲۵ هزار بوته گلدانی نهال باریجه به محل اصلی کشت نهال به روستای گلجه از توابع شهرستان زنجان خبرداد و افزود: این انتقال پاییز سال جاری انجام خواهد شود و این روستا به عنوان پایلوت برای کشت گیاه دارویی باریجه انتخاب شده است.
وی تاکید کرد: با موفقیت و نتیجه بخش بودن کشت گیاه دارویی باریجه، عرصه های کشت در سطح استان زنجان توسعه داده می شود و علاوه بر استفاده داخلی از این گیاه بخشی از آن هم به خارج از کشور صادر خواهد شد.
گیاه باریجه دارای خواص درمانی از جمله اثرات نیرو دهندگی، ضد نزله (زکام)، ضد تشنج، دفع درد معده، مقوی معده و ترمیم کننده زخم های سطحی است.
مصارف صنعتی باریجه در تهیه چسب الماس و صنایع آرایشی و بهداشتی است.
مراکز اصلی پراکنش گیاه دارویی باریجه در بخش های وسیعی از شمال شرقی ایران به خصوص استان های مرکزی، زنجان، اصفهان، تهران، سمنان، خراسان، گلستان، مازندران، پاکستان و ترکمنستان است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: بوته گیاه دارویی باریجه با همکاری مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان و این اداره کل کشت خواهد شد.
گنج خانلو خاطرنشان کرد: با توجه به مستعد بودن شرایط روستای گلجه شهرستان زنجان این روستا بهترین مکان برای رشد گیاه دارویی باریجه است.
وی یادآورشد: شیره باریجه بطور عمده به کشورهای صنعتی به منظور تولید چسب بی رنگ صادر می شود.
https://medplant.ir/?p=19941