×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر

به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی، حمید رضاعبدوس در گفتگو با ایسنا افزود: گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تامین بهداشت و سلامت جوامع برخوردارند و گرایش عمومی جامعه به استفاده از این داروهای گیاهی بواسطه اثبات اثرات مخرب و جانبی داروهای شیمیایی در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است.

این کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه گیاه ختمی به سبب داشتن گل‌های زیبا به صورت گیاه زینتی در باغچه‌های منازل نیز کاشته می‌شود، گفت: روستاهای استان سمنان و خصوصا شهرستانهای شاهرود، دامغان و گرمسار، رویشگاه اصلی این گیاه دارویی در استان است که از خواص دارویی فراوانی نظیر تسکین دهنده عارضه های پوستی و برطرف کننده برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: ختمی، گیاهی علفی و چند ساله است و دارای ساقه‌ای با کرک‌های ریز به رنگ خاکستری است که ارتفاع آن به حدود دو متر می‌رسد. برگهای ختمی دندانه دار، پهن و قلب مانند و گلهای آن درشت به رنگ سفید مایل به قرمز یا ارغوانی است که به صورت دسته‌های سه تایی در اواخر تابستان ظاهر می‌شود.

تمام قسمتهای گیاه ختمی استفاده طبی دارد. این گیاه دارای مواد نشاسته‌ای، چربی، اسانس، آنتوسیانین و سیانیدنین است.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر اضافه کرد: گل ختمی از نظر طب قدیم سرد است و بطور کلی استفاده از آن روی تمام اعضای بدن بویژه روده‌ها، ریه‌ها، معده، کلیه‌ها و مثانه تاثیر مثبت دارد.

وی با اشاره به اینکه گل ختمی ملین و برطرف کننده یبوست است، ادامه داد: این گیاه دارویی بیماریهای تنفسی را برطرف و عادت ماهیانه خانمها را تنظیم می‌کند. همچنین سرفه‌های خشک را از بین برده و غرغره کردن جوشانده این گیاه باعث رفع گلودرد می‌شود.

کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، گفت: نرم کردن پوست، برطرف کردن ناراحتی‌های پوستی و سرفه‌های خشک، پایین آوردن تب، درمان اسهال خونی، افزایش ادرار، رفع تورم و ناراحتی‌های دستگاه ادراری و تنظیم قند خون از مهمترین خواص ریشه گیاه ختمی است.

عبدوس با اشاره به دیگر خواص این گیاه دارویی، افزود: ضماد برگ ختمی برطرف کننده دملها و ورم پستان و معده، درد سیاتیک، رعشه و ورم بناگوش است.

وی اضافه کرد: همچنین برای التیام شکستگی‌ها برگ ختمی را به صورت ضماد در آورده و روی شکستگی می‌گذارند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تامین بهداشت و سلامت جوامع هم به لحاظ درمان و هم پیشگیری از بیماری‌ها برخوردار هستند، اظهار کرد: بیش از ۱۲۰ گونه گیاهی در سمنان وجود دارد که تاکنون ارزش دارویی ۸۵ مورد آنها شناسایی شده است.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.