×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : چهارشنبه, ۲۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر
از دیابت تا لاغری: خواص بامیه را بیشتر بشناسید

بامیه hibiscus

بامیه 

بامیه سرشار از اسید فولیک، ویتامین های آ و ث بوده و منبع خوبی از منیزیم، پتاسیم و فیبر غذایی است.

بامیه برای حفظ قند خون مفید استو کلسیم موجود در بامیه می‌تواند برای جلوگیری از پوکی استخوان موثر باشد.

اثر بامیه درکاهش کلسترول خون، یکی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است زیرا مثل داروهای کاهنده کلسترول اثرات جانبی ندارد.

صرف بامیه برای بیماران مبتلا به فشار خون توصیه می شود و بامیه به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم در بیماران مبتلا به فشارخون بالا می‌تواند اثر کمک کننده ای داشته باشد.

کارشناسان مصرف بامیه را در کاهش وزن تاثیرگذار عنوان نموده اند.

استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماری‌های کلیه توصیه نمی‌شود.

بامیه خواص بی‌شماری دارد. ضدالتهاب، ضدویروس، ملین و ضددیابت طبیعی است. علاوه بر این برای درمان شب ادراری و هضم راحت غذا مفید است.بامیه سال‌ها در مناطق استوایی و گرم کشت می‌شد. این سبزی یکی از خوراکی‌های پرمصرف در آمریکا، هند، آسیای شرقی و آمریکای جنوبی محسوب می‌شود. برده‌های آفریقایی این گیاه را وارد ایالات‌متحده‌ آمریکا کردند و سال‌های زیادی به عنوان غذای فقرا استفاده می‌شد؛ اما امروزه بامیه یکی از آن سبزیجات مقوی و لذیذی است که در همه جای دنیا استفاده‌ می‌شود. این گیاه باعث تقویت عضلات قلب می‌شود.

بامیه را به صورت خام، ترشی یا پخته‌شده مصرف می‌کنند. میوه‌ این گیاه به راحتی با سبزیجات دیگری مانند پیاز، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای و بادمجان قابل مصرف است و با چاشنی‌های مختلفی مانند کاری، لیموترش و سرکه به راحتی خوش‌طعم می‌شود. مصرف آن ساده است. کافی است آن‌ها را بشویید و به طور جزئی سر آن را جدا کنید. می‌توانید به صورت کامل یا خردشده طبخ کرده و میل کنید. خردشده‌ آن دلیل شیره‌ای که دارد باعث غلیظ شدن خوراکتان خواهد شد. می‌توانید آن را پخته و در کنار مرغ یا گوشت و ماهی سرو کنید. خورش بامیه نیز غذای لذیذ و باب میلی است که خدمت زیادی به سلامتی‌تان می‌کند.

ارزش غذایی بامیه

هر ۱۰۰ گرم بامیه حدود ۳۰ کیلوکالری دارد. در نتیجه کالری زیادی به بدن تحمیل نمی‌کند. این سبزی سرشار از ویتامین‌های مختلف به ویژه ویتامین‌های A و C بوده و حاوی مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن و مس می‌باشد. باید بدانید که بامیه یکی از منابع گیاهی پروتئین‌ها، لیپیدها، کربوهیدرات‌ها و فیبرهای غذایی است. توجه داشته باشید که ویتامین C موجود در آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و شما را از ابتلا به بیماری در امان می‌دارد.

خواص بامیه

بامیه خواص بی‌شماری دارد. ضدالتهاب، ضدویروس، ملین و ضددیابت طبیعی است. علاوه بر این برای درمان شب ادراری و هضم راحت غذا مفید است. به عقیده‌ محققان بامیه سرشار از ویتامین A می‌باشد که برای تقویت عضلات قلب موثر است.مصرف بامیه همچنین برای افرادی که از حساسیت و خارش پوست و همچنین یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود. برای رفع التهاب و حساسیت‌های پوستی می‌توانید برگ‌های این گیاه را در آب خیس کرده و محلول ژلاتینی آن را روی پوست بمالید. از بامیه برای درمان تب نیز استفاده می‌شود. در صورت یبوست می‌توانید بامیه‌های تازه را خرد کرده و بجوشانید و آب آن را بنوشید.همچنین باید بدانید که جوشانده تخم خشک بامیه برای مقابله با تب و حساسیت روده‌ها مناسب است. کافی است تخم‌های بامیه را پودر کرده و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانید. بچه‌هایی که تب کرده‌اند می‌توانند ۳ قاشق چای‌خوری از این جوشانده را مصرف کنند.

منبع: روزنامه آرمان

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.