سلامانه : می گوید متأسفانه بسیاری از خانم ها در طول دوران زندگی با مشکلات جسمی و روحی زیادی دست و پنجه نرم می کنند؛ در حالی که به سادگی می توان از بسیاری از آن ها رهایی یافت.
بیشتر مشکلات خانم ها مربوط به سیکل ماهانه و تغییرات هورمونی است که کم خونی، ریزش مو و … را به دنبال می آورد.
مهندس فهیمه نبی دانشجوی دکترای گیاهان دارویی معتقد است که باید بیماری ها به شکل اصولی درمان شود در حالی که بیشتر افراد به دنبال درمان موضعی مشکل خود از جمله ریزش مو هستند. وی پیشنهادهایی برای رفع مشکلات خانم ها ارائه می کند که در ادامه مطلب به برخی از آن ها پرداخته می شود.
ریزش مو
یکی از عوارض کم خونی که بیشتر به شکل مزمن دیده می شود، ریزش موست. کم خونی همراه با فشار خون پایین باعث می شود خون کافی به پیاز مو نرسد؛ بنابراین پیاز مو خشک می شود و تار مو را رها می کند. در این مواقع نباید دنبال درمان های موضعی بود بلکه برای درمان اصولی ریزش مو باید به رژیم غذایی توجه کرد. استفاده از غذاهای خون ساز به ویژه آب جو طبیعی مناسب است . یک پیمانه جو و ۱۴پیمانه آب را روی حرارت می گذاریم ؛ وقتی جوشید حرارت را خاموش می کنیم و ۲ساعت به همین شکل کنار می گذاریم؛ با اضافه کردن کمی عسل به آن، بهترین نوشیدنی حاوی تمام مواد مغذی لازم برای رشد مو را در اختیار داریم. بهتر است صبح یک استکان آب جو را همراه کمی عسل میل کنید.پودر مالت هم موها را درشت و با طراوت می کند.جوی دو سر و شلتوک هم برای رشد مو مناسب است. از آب شلتوک برای تهیه غذا استفاده کنید. در کنار توجه به رژیم غذایی می توان از درمان موضعی هم استفاده کرد پودر ۲۰ گرم رزماری، ۲۰گرم گزنه و ۲۰گرم دم اسب را با دوبرابر روغن زیتون مخلوط کنید و در شیشه مناسب در جای گرم قرار دهید.
بعد از ۱۰روز ترکیب را صاف کنید و هفته ای یک تا ۲بار موها را با آن ماساژ دهید و بعد از یک ساعت به حمام بروید.
ماساژ این روغن برای بچه ها نیز مناسب است.
پوست
استفاده از مواد ضدآفتاب توصیه عمومی در فصول گرم سال است. در طب سنتی بهترین ضد آفتاب روغن کنجد است. استفاده از روغن کنجد علاوه بر این که مانع از خشکی پوست می شود سرشار از ویتامین های محلول در چربی است و ضدآفتاب وسیع الطیف (فیزیکی و شیمیایی) است اما همیشه تاکید می شود که قبل از بروز عارضه پوستی از آن پیشگیری شود؛ زیرا در صورت بروز عارضه علاوه بر هزینه، باید زمان زیادی را صرف کنیم. بنابراین توصیه می شود هفته ای یک یا دوبار از ماسک مناسب استفاده کنید. استفاده از جعفری، گل محمدی، همیشه بهار، جوانه جو، رازیانه و شیرین بیان به صورت ترکیبی یا جداگانه مفید است.
به طور معمول یک ساعت بعد از استفاده از ماسک ها از منزل بیرون نروید زیرا روزنه های پوست باز است و باعث می شود آفتاب و آلودگی هوا روی آن تاثیر نامطلوب بگذارد. به طور کلی آب میوه حاوی قند است و برای پوست جز در مواردی مناسب نیست زیرا قند آن باعث جوش صورت می شود.
رفع خون ریزی و لکه بینی
خانم ها باید نسبت به مشکل خون ریزی و لکه بینی حساس باشند؛ شاید سونوگرافی مشکلی را نشان ندهد ولی به تجربه ثابت شده است که این افراد دچار ضعف جسمی و روحی و استرس هستند. فعالیت جسمی زیاد و کار سنگین معمولاً باعث لکه بینی بانوان می شود. بنابراین نباید گذاشت بی نظمی قاعدگی به صورت روال همیشگی تبدیل شود اگر مشکلی در رحم و تخمدان وجود نداشته باشد یکی از بهترین راهکارها برای رفع این مشکل استفاده از زردچوبه، عدسی و تخم یونجه و آب هویج است.
این گیاهان عوارض جانبی و تداخل دارویی ندارد. یک قاشق از پودر هر یک از این گیاهان را با سه قاشق عسل مخلوط کنید و یک ساعت بعد از صبحانه به میزان یک قاشق مرباخوری از آن استفاده کنید.درخانم هایی که دچار لکه بینی هستند جداره رحم ضعیف است و این مواد به تقویت جداره های رحم کمک می کند. در مواردی که خون ریزی زیاد باشد مصرف صمغ عربی را هم توصیه می کنیم. یک قاشق چای خوری صمغ عربی را با یک قاشق عسل مخلوط کنید و صبح و عصر از آن استفاده کنید. ۴ تا ۷روز قبل از شروع قاعدگی، خانم ها دچار علایمی می شوند که گاهی آن قدر شدید است که فرد احساس می کند چند کیلوگرم (۳ تا ۵) بر وزنش اضافه شده است. احتباس آب و نمک و یبوست بدون دلیل هم به علت تغییر هورمونی است. هنگامی که بدن نسبت به یک فرآیند طبیعی چنین واکنشی نشان می دهد این امر نشان می دهد که بدن ضعیف است چه به لحاظ عملکرد هورمون و چه به لحاظ جذب ویتامین ها و موادمغذی.از دم کرده بابونه، آویشن، بومادران ۴ تا ۷ روز قبل از قاعدگی استفاده کنید. در طب سنتی مصرف شیرابه ای به نام گزانگبین علفی توصیه شده است. این شیرابه علاوه بر این که نفخ و اضافه وزن و تغییر خلق و خو را کاهش می دهد، برای رفع دردهای قاعدگی نیزمناسب است. ۵گرم از ماده را با آب جوش به مدت ۲۰دقیقه دم و سپس مصرف کنید. تاکید ما مصرف آن در روزهای قبل از قاعدگی است زیرا با شروع قاعدگی داروهای گیاهی در کاهش درد تاثیر چندانی ندارد.
منبع:روزنامه خراسان