×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : شنبه, ۲۴ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

تدابیر طب سنتی برای حفظ تندرستی در ماه مبارک رمضان

سلامانه : روزه از نظر بهداشت جسم و سلامت بدن دارای فواید فراوان است. این عمل در سلامت معده و پاک‌سازی آن از انواع غذاها که موجب بیماری هستند، اثرات فوق‌العاده دارد.


به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ یکی از مهم‌ترین تغییرات، توقف خوردن و آشامیدن در طول ساعات روز در ماه رمضان است. البته بدن انسان طی روزهای اول این ماه به تدریج با این امتناع از خوردن و آشامیدن که در فصل تابستان تا حدود ۱۷ ساعت طول می‌کشد، تطابق پیدا می‌کند و دستگاه‌ها و اعضای بدن با این شرایط کنار آمده و ثبات محیط داخلی بدن را حفظ می‌کنند. اما در ساعات محدود بین افطار و سحر باید زمان و نوع غذاهای مصرفی طوری تنظیم شود که بدن را در راستای حفظ شرایط پایدار خود کمک نماید.


توصیه‌های غذایی در ماه رمضان متناسب با همه‌ی مزاج‌ها


با حلول ماه مبارک رمضان در فصل تابستان، شرایط ویژه‌ای برای روزه‌داری در این ماه فراهم می‌گردد که نیاز به رعایت تدابیری دارد تا روزه‌داران بتوانند با استفاده از فرصت معنوی این ماه، زمینه‌ی پالایش جسم و جان خود را فراهم نمایند.


با توجه به کوتاهی فاصله افطار تا سحر و تأکیدات آموزه‌های طب سنتی در حفظ فاصله‌ی بین زمان خوردن غذا و خواب (خواب حدود ۲ تا ۳ ساعت پس از صرف غذا یعنی پس از عبور غذا از معده باشد.) بهتر است غذای افطار در یک وعده میل شود و روزه داران در فاصله بین زمان خوردن غذا و خواب،  با خوردن میوه (۱ تا ۲ ساعت پس از خوردن غذا) و نوشیدنی‌های طبیعی نیاز بدن را رفع نمایند.



رعایت نکات ذیل از دیگر توصیه‌های تغذیه‌ای طب سنتی برای روزه‌دارن است:   


۱- از خوردن تنقلات فراوان در فاصله‌ی افطار تا سحر خودداری شود و روزه‌داران برای خوردن وعده‌ی سحر کمی زودتر از خواب برخیزند.


۲- در وعده‌ی سحر از آشامیدن آب زیاد باید پرهیز نمود زیرا موجب ایجاد نفخ و اختلال در هضم می‌شود. هنگام افطار نیز از آغاز کردن تغذیه با آب سرد، نوشابه و …. خودداری شود. توصیه می‌شود از مقداری آب جوش، آب گرم، عسل و لیموترش استفاده کرد.


۳- مصرف بعضی از غذاها که در هنگام افطار متداول است، مثل آش رشته با روغن فراوان، پشمک، زولبیا و بامیه، کله پاچه و سیراب شیردان و … مناسب نیست. به جای آن روزه‌داران با توجه به مزاج خود می‌توانند از آش‌ها و سوپ‌ها، حریره‌ها، مرباها و شیرینی‌های طبیعی مثل عسل، کشمش، مویز، خرما و … استفاده نمایند.


۴- معده‌ی خالی در زمان افطار تحمل غذای سنگین را ندارد، بنابراین استفاده از غذاهای با هضم راحت در این وعده توصیه می‌شود.


۵- استفاده از غذاهای تند و پر ادویه، شور و سرخ‌کرده، غذاهای آماده و بسته‌بندی، غذاهای خمیری مثل ماکارونی، الویه، قارچ، انواع فست‌فودها، یخ، چای پررنگ، قهوه و کاکائو، انواع نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی در این ماه توصیه نمی‌شود. به جای آن روزه‌دان می‌توانند به تناسب مزاج خود از غذاها، شربت‌ها و آبمیوه‌های طبیعی استفاده نمایند.


۶- از پرخوری و روی‌هم خوری چه در وعده‌ی افطار و چه در وعده‌ی سحر پرهیز شود و نوشیدنی‌ها و میوه حداقل با ۱ تا ۲ ساعت فاصله از غذا مصرف شوند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.