طب سنتی شخص را درمان میکند نه بیماری را
سلامانه :رییس دانشکده طب سنتی کرمان گفت: طب سنتی در حجامت، زالو و غیره خلاصه نمیشود بلکه این دو تنها قسمت کوچکی از درمان در طب سنتی را تشکیل میدهند.
دکتر میترا مهربانی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: دانشکده طب سنتی کرمان از بهمن ۱۳۸۹ رسماً شروع بکار کرد و در حال حاضر به عنوان دانشکده صرفا تحصیلات تکمیلی دارای ۲۲ دانشجوی داروسازی و طب سنتی است.
مهربانی افزود: همچنین سلامتکده طب سنتی با سه پزشک متخصص طب سنتی در ساعات اداریِ هفته پذیرای بیماران است.
وی گفت: تربیت پزشکان و داروسازان متخصص طب سنتی و ارائه خدمات درمانی مناسب از جمله اقدامات مهم دانشکده طب سنتی کرمان است.
رییس دانشکده طب سنتی کرمان در مورد لزوم توجه و بازگشت به سوی طب سنتی تصریح کرد: طب سنتی ایرانی- اسلامی به عنوان یک طب کلنگر و بر اساس رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری در شرایط ایجاد بیماری طبق اصل تصفیه عمومی بدن به درمان کلی و ترمیم اعمال تصفیه بدن انسان می پردازد.
ریشهکنی بیماری در دوره درمان طب سنتی
مهربانی در ادامه بیان کرد: بر این اساس طب سنتی با کمک به طبیعت انسان در جهت بهبود بیماریها گام بر میدارد و این مسئله سبب میشود دوره درمان کمی طولانیتر از طب کلاسیک بوده و بیماری به صورت بنیادی ریشه کن شود.
وی افزود: در طب کلاسیک درمان علامتی بوده و معمولا توجه به علت اصلی بروز بیماری جلب نمیشود که این امر سبب میشود بیماری هرازگاهی برگردد بنابراین هر دو طب در کنار هم میتوانند به درمان انواع بیماریها بپردازند و مکمل همدیگر باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در طب هدف درمان است و جایی که طب سنتی بتواند درمان را انجام دهد این کار باید صورت گیرد چرا که طب سنتی با توجه به درمانهای طبیعی خود در جهت درمان بیماریهای ناشی از الگوی بد مصرف غذا و رعایت سلامتی موفقتر از طب جدید بوده است.
مهربانی تاکید کرد: هرگز نمیتوان از یک طب به عنوان طب برتر یاد کرد به گونهای که طب سنتی نیز با توجه به اینکه در برخی حیطههای درمان خوش میدرخشد در کنار طب کلاسیک مناسب برای درمان است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه به روشهای طب سنتی جهت کاهش وزن اشاره و اظهار کرد: در کاهش وزن ابتدا پزشک متخصص باید مزاج شخص دارای اضافه وزن را تعیین کند و بعد براساس آن درمان متناسب انجام میگیرد.
عدم توجه طب کلاسیک به علت بروز بیماری
وی افزود: در طب سنتی برخلاف طب جدید برای بیماری درمان انجام نمیشود بلکه برای شخص با مزاج خاص درمان انجام میگیرد.
مهربانی یادآوری کرد: یک داروی گیاهی مشخصی را برای یک نوع بیماری در اشخاص مختلف نمیتوان تجویز کرد بلکه باید فرد را دید و بعد از تعیین مزاجش درمان را شروع کرد.
رییس دانشکده طب سنتی کرمان با تاکید بر اینکه طب سنتی در حجامت، زالو و غیره خلاصه نمیشود، خاطرنشان کرد: این دو، روشهای تهاجمی با مصارف بسیار محدود در طب سنتی هستند که در موارد و شرایط خاص بیماری انجام شده و تنها قسمت کوچکی از درمان در طب سنتی را تشکیل میدهند.
https://medplant.ir/?p=16280