به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی علی حسین بهرامیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برداشت های بی رویه در سالهای اخیر بویژه در این فصل عامل اصلی این آسیب جدی به طبیعت منطقه است.
وی با بیان اینکه لازمه جلوگیری از انقراض و افزایش تولید گیاهان دارویی حراست از این گونه هاست افزود: سمیرم با قرار گرفتن در دامنه رشته کوه های زاگرس و آب و هوای معتدل همه فصل ها را در خود دارد و از مراتع خوبی برای تولید گیاهان دارویی برخوردار است.
بهرامیان گفت: سالانه مقدار زیادی از گیاهان دارویی وحشی در شهرستان سمیرم به صورت خود رو تولید و عمده آن توسط ساکنان و روستاییان استانهای همجوار سمیرم برداشت می شود.
وی اضافه کرد: برداشت قبل از بذر افشانی گیاه و بیرون آوردن ریشه و پیازچه گیاهان دارویی در کنار برداشت های بی رویه موجب شده تا زنگ خطر انقراض برخی از این گونه های خدادادی به صدا درآید.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم گفت برای حفظ برخی گونه های پر مصرف اقدام به کشت آنها شده و ۱۰ هکتار موسیر و هشت هکتار کرفس کوهی با همکاری کشاوزان علاقه مند و اداره منابع طبیعی شهرستان کشت شده است.
وی با اشاره به خطر خشکی زودهنگام مراتع با ورود عشایر و گرمای هوا افزود: منابع آبی منطقه کاهش زیادی داشته است.
ˈزرین گیاهˈ، ˈکرفسˈ، ˈآنغوزهˈ، ˈلیزکˈ، ˈریواسˈ، ˈبیلهرˈ، ˈترهˈ، ˈموسیرˈو ˈجاشیرˈ ، ˈ چوئهˈ ، ˈ بومادرانˈ و ˈگنبوˈ برخی از گیاهان خوراکی و دارویی در این منطقه و دامنه های دنا هستند که گل نداده و آفتاب ندیده معاش سودجویان و کالای پرقیمت بازارهای شهرهای سایر استانها می شوند.
شهرستان سمیرم با ۴۵۵ هزار هکتار عرصه های ملی و طبیعی در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان در زاگرس مرکزی واقع است.
https://medplant.ir/?p=15417